Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Заплахите за студена зима без руски газ не се сбъднаха. АЕЦ “Белене” обаче пак изгрява

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Газът поевтиняваКои са новите оръжия, изпращани в УкрайнаСтивън Спилбърг и Андре Бретон
Държавното газово сдружение “Булгаргаз ” предложи с 25% до 135,30 лева./MWh. Може и да сте не запомнили, само че това е съвсем 3 пъти по-малко от цената през септември, макар заканите за “студена зима ”.

Нито България, нито Европа се сринаха след фрапантното понижаване на доставките на газ от Русия. икономистът Калоян Стайков изяснява на какво се дължи това.

Помните ли АЕЦ “Белене ”? Проектът беше започван и прекратяван няколко пъти. Сега служебният министър на енергетиката България да построи 4 нови нуклеарни реактора, два от които да са в Белене. Сагата с тази нуклеарна централа стартира преди 40 години. Препоръчвам ви да си припомните “Кратък курс по ” от Красен Станчев.

Друга дългогодишна сага чака развиване - преодоляването на Пловдивския панаир от предприемача и почетен консул на Русия Георги Гергов. Колегите в “ ” напомнят цялата история.

Ако харесвате този бюлетин, препоръчайте го на другари и им изпратете
Путин смени командващия в Украйна
началника на Генералния си щаб да управлява частите, които реализират експанзията против Украйна. Валерий Герасимов заменя Сергей Суровикин, прочут като “генерал Армагедон ”.

Руските сили от месеци концентрират напъните си в градовете Бахмут и Соледар в източния район Донбас. “ ”, споделят хората там, а тук описваме какво се знае до момента.

Украйна продължава да получава военна помощ. Съединени американски щати и Европа изпращат бронирани бойни машини " Брадли ", " Мардер ", " Страйкър ", AMX-10. " на танкове ", споделя американски военачалник за бойните машини " Брадли ".

Близо 100 украински бойци ще бъдат изпратени в американския щат Оклахома, с цел да се образоват за работа със системите за противовъздушна защита “.
Швеция застава отпред на Европейски Съюз
Подкрепата за Украйна ще бъде първостепенна задача за председателството на Съвета на Европейски Съюз, сподели министър председателят на страната Улф Кристершон.

А в България идва нова украинска посланичка. Без опит като посланик. Била е управител, давала е сексологични препоръки. дали това е груба неточност или тънък дипломатически трик.

Онлайн търг с картина на световноизвестния художник на графити Банкси стана обект на хиляди “ ” от съветски IP адреси. Парите от търга са предопределени за поддръжка за Украйна.

Ако имате мнение по тези вести, коментирайте на страницата ни във или пишете на.
Третият мандат
Президентът Румен Радев продължава да пази безмълвие за третия мандат. от “Демократична България ” сподели, че нито ще търсят, нито ще одобряват поддръжка, а ще слагат 5 огромни национални задания. Разбира се, в случай че те получат мандата. от “Продължаваме смяната ” сподели, че никога не може да са в общо съдружно държавно управление с ГЕРБ. Може да си припомните какви са сюжета за третия мандат.

Министерство на вътрешните работи е уволнило общо четирима чиновници поради нарушавания по отношение на две прочули се - на “Черни връх ” и на Околовръстното шосе в София.

България съобщи на Турция обвинен за присъединяване в в Истанбул през ноември.

Станете част от общността на Свободна Европа, с цел да получавате всичко напряко в телефона си.
И две за десерт
споделя истории с камера от дете. Този път той снима личната си история и това му донесе следващо отличие за постановка на премиите " Златен глобус ". Той е Човек на деня на Свободна Европа.

Със сюрреализма са свързани доста гении, пъклен характерности и мегаломани, само че е приет за основен подстрекател и уредник. Прочетете по какъв начин продължава този епизод от поредицата на Пламен Асенов за Великите европейци.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР