Най-трудният момент на децата е свикването им в детската градина.

...
Най-трудният момент на децата е свикването им в детската градина.
Коментари Харесай

5 стъпки как децата да „летят“ към детската градина?

Най-трудният миг на децата е свикването им в детската градина. Тръгването на детска градина е повратен миг в развиването на всички малчугани в предучилищна възраст. Това ще бъдат годините, в които те, попадайки в нова среда, ще придобият нови привички и умения, както и ще основат прелестни другарства. И защото знаем, че този интервал е колкото трогателен, толкоз и стресиращ, подготвихме къс материал, с който се надяваме да ви бъдем потребни.

В детските заведения има редица правила, които се съблюдават, с цел да бъде приспособено детето бързо и добре. Част от тях са избори на игри, които ще провиснал и сплотят децата, запознаването им с ситуацията, която ги заобикаля, потребление на материали, които да оказват помощ на всеки хлапак, съгласно неговото развиване, да навлезе умерено в ситуацията на детската градина.

5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина?

1. Практикувайте умения в детската градина

 децата в детската градина 5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина

През лятото практикувайте действия, които детето ви ще прави в клас, като оформяне на букви и държане на молив. Добре е, в случай че детето ви не е усвоило тези умения, когато стартира учебно заведение. Но това може да облекчи напрежението децата- и да помогне на учителя – в случай че класната стая в детската градина не е първото място, където детето ви се пробва да извършва тези задания.

Детските градини също изрязват доста форми. Ако детето ви към момента не е употребило комфортни за деца ножици, в този момент е добър миг да ги изпробвате.

2. Определете ясно време за лягане и утринни процедури

 децата в детската градина 5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина

Има огромен късмет децата ви да има нова утринна рутина с началото на детската градина. Може би е по-ранно пробуждане. Или би трябвало да сте на открито и да сте подготвени за учебния рейс.В взаимозависимост от утринния ви график може да помогне да преместите времето за лягане по-рано. Преди да стартира учебното заведение, изпълнете и утринната рутина с детето си. Практикувайте детето ви да се разсънва в точния момент, да се облича и да закусва.

Вие ли ще изведете детето си през вратата? Ако не, накарайте болногледачката, която ще се грижи за сутрините с детето ви, да тества рутината няколко пъти.

3. Попитайте по какъв начин се усеща детето ви

 децата в детската градина 5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина

Детската градина е друга от другите класове, тъй като има доста първи. Това е огромна неопределеност, която може да накара децата да се усещат тревожни. Помогнете на детето си да преодолее нервите от първия ден – и по-големите терзания – като говорите. Попитайте неща като: „ Какво желаете да знаете за детската градина? “ Или: „ Изглеждаш малко нервозен. защо си мислиш? “

Може да е мъчно за вашето дете да разбере или изрази тези усеща. Но задаването на въпроси и проявлението на съпричастност разрешава на детето ви да разбере, че сте там.

4. Четете дружно

 децата в детската градина 5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина

Детската градина е място за доста игри. Но вашето дете ще научи и основите по предмети като четене, писане и математика. Четенето на детето ви допустимо най-често оказва помощ да се положат основите на образованието в детската градина. Освен това оказва помощ на децата да се приготвят за времето за слушане в класната стая.

Открийте книги, които са подобаващи за деца, тръгващи на детска градина. И получете препоръки какво да вършиме, в случай че нямате време да четете с детето си.

5.Напомнете на детето си за мощните страни

 децата в детската градина 5 стъпки по какъв начин децата да „ летят “ към детската градина

Децата се тормозят, че не са „ задоволително положителни “ в правенето на нещата. Обяснете, че задачата на детската градина е да пробвате нови неща и да работите, с цел да станете по-добри в старите неща.

Говорете за действия, които вашето дете е направило и научило в предишното. Посочете минали триумфи, без значение дали се научихте да връзвате обувки или да хванете топка. Заедно можете даже да извършите „ кутия за достижения “. Преходът към детска градина може да отнеме малко време и може да има възходи и падения. Но малко подготовка може да направи огромна разлика в метода, по който детето ви ще стартира учебно заведение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР