Най-тежката мярка за процесуална принуда Задържане под стража“ взе Районният

...
Най-тежката мярка за процесуална принуда Задържане под стража“ взе Районният
Коментари Харесай

Оставиха в ареста младежа, нападнал продавач във Владиславово с нож и задигнал оборот от 1200 лв.

 Най-тежката мярка за процесуална насила " Задържане под стража “ взе Районният съд във Варна във връзка с 21-годишен мъж, притеглен като обвинен за обир. 

Деянието е осъществено вечерта на  24 декември тази година в  магазин за алкохол и цигари в квартал " Владиславово “, като посредством заплашване на продавач-консултанта с нож е била отнета сума от над 1200 лв.. Предвиденото в закона наказване за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Привлеченият като обвинен юноша е с чисто правосъдно минало. Съдът счете, че без значение от началния стадий на следствието има данни за авторство на действието. 21-год. юноша е с висока степен на социална заплаха, която се извежда от събитието, че той е обвинен в границите на друго досъдебно произвеждане в осъществяването на още въоръжени грабежи на територията на Варна през относително къс интервал от време. Съдът одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, както и че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши ново закононарушение.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на тъжба делото е планувано за разглеждане пред ВОС за 3 януари от 11 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР