Най-търсеният мафиотски бос Матео Месина Денаро е бил арестуван в

...
Най-търсеният мафиотски бос Матео Месина Денаро е бил арестуван в
Коментари Харесай

Задържаха най-издирвания мафиотски бос в Италия след 30 г. преследване

Най-търсеният мафиотски необут Матео Месина Денаро е бил задържан в Палермо, Сицилия, по-рано денем, оповестяват международните организации, представени от бТВ.

Това се е случило след 30 години гонене. Твърди се, че той е на върха на мафиотската формация Коза Ностра.

Според италианските медии Денаро е получавал здравна помощ в частна клиника, когато е бил задържан от локалните управляващи в Палермо. Той се е укривал от 1993 година насам.

През 1992 година той е наказан задочно на пожизнен затвор за ролята му в убийството на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, които по това време водят тежки правосъдни борби против мафията.

Денаро има и още една доживотна присъда за съучастието му в бомбени атентати във Флоренция, Рим и Милано, осъществени година по-късно. При тази серия от набези умират 10 души.

През септември италианската полиция сподели, че Денаро към момента може да управлява мафията в западния сицилиански град Трапани.

Денаро е упрекнат също в отвличането, изтезаването и убиването на 11-годишният наследник на различен мафиот, който става предпазен очевидец на прокуратурата в Италия.

„ Това е голяма победа за страната ни “, съобщи министър председателят на Италия Джорджа Мелони.

Кой е Матео Месина Денаро?

„ Диаболик “ и „ Кльощавият “ – това са прякорите на известния мафиотски необут.

Матео Месина Денаро е роден в Кастелветрано, Сицилия, на 26 април 1962 година

Баща му, Франческо Месина Денаро, прочут още като Дон Чичио, е бил глава на Мафиотската комисия в район Трапани в Италия.

Матео се научава да употребява огнестрелно оръжие на 14 години, а първото си ликвидиране прави на 18. До този миг му се приписва гибелта на минимум 50 души.

Денаро постоянно е описван като безсъвестен плейбой и мафиот.

Той поема „ фамилния бизнес “ след гибелта на татко си и съумява да сплоти всички мафиотски семейства в Трапани. Говори се, че управлява група от най-малко 900 мъже.

Парите на мафиотското семейство идват по обичайния метод – рекет. Местните бизнеси би трябвало да заплащат такса за защита. Отделно пренасочват средства и от локални бизнеси в строителството, защото фамилията му има няколко пясъчни мини. Намесен е и в интернационалната търговия на дрога.

Въпреки това Денаро изкарва пари и по почтен път – той е собственик на акции в известна верига сицилиански супермаркети и е производител на маслини и зехтин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР