Най-скорошната дата, на която руският президент Владимир Путин може да

...
Най-скорошната дата, на която руският президент Владимир Путин може да
Коментари Харесай

Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната

Най-скорошната дата, на която съветският президент Владимир Путин може да разгласи завършек на войната, е 24 декември тази година. Това мнение изрази генерал-майорът от запаса на СБУ Виктор Ягун, представен от УНИАН, написа Блиц.

„ За мен най-близката концептуална дата е 24 декември тази година. Това е стогодишнината на Съветския съюз. Това е датата, до която съветските управляващи желаят концептуално да създадат нещо – или да обединят тези земи под някакво знаме, или да създадат някакво мощно събитие в Москва. До 24 декември ще би трябвало да създадат нещо “, предвижда Ягун.

„ Мислехме, че това може да бъде приключено до 9 май – само че не се случи. Този ден се смяташе за „ заветен “ за Путин.

Мисля си – в случай че има дейна фаза във войната, по какъв начин ще се бием? Засега задържаме съветските военни, даже и последователно ги отблъскваме, само че нищо няма да се промени до 24 декември. 

За тях тези дати са значими. В Украйна имаме други значими дати. Дори и не загатвам 24 август, когато е 31-та година от възобновяване на независимостта “, добави той.

Ягун описа и с какво украинската войска се разграничава от съветските военни.

„ Когато командирът сложи задача, той се доверява на командирите на място и даже без да съблюдават заповедта, те могат умерено да прескочат висшето управление и да обяснят за какво не са изпълнили заповедта им... И те знаят сигурно, че това не значи, че ще бъдат отстранени, изпратени някъде, разстреляни, затворени или т.н.Тази сякаш дребна самодейност, всички неща и контакти, които съществуват на надълбоко равнище, трансформират изцяло логиката на психиката на армията ма Украйна.

Украинските военни знаят, че са изслушани “, сподели генералът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР