Най-посещаваните туристически дестинации в Италия може да са Милано и

...
Най-посещаваните туристически дестинации в Италия може да са Милано и
Коментари Харесай

Новото старо летище, което ще направи Амалфи още по-достъпен

Най-посещаваните туристически дестинации в Италия може да са Милано и Рим, а една от главните аргументи е, че те са най-леснодостъпни с помощта на летищата им. Но на Ботуша име още доста приказни кътчета, които притеглят от ден на ден туристи, макар че до тях се стига една концепция по-сложно.
 Кулата Гарисенда в Италия - от какво е застрашена средновековната структура
Наклонената кула в Италия, за която евентуално не сме чували

Къде се намира и каква заплаха я грози

Крайбрежието на Амалфи е едно от най-красивите места, които можем да посетим в страната. Тук един до различен са сгушени много градове, които си заслужава да посетим, измежду които най-известните са Позитано, Равело. Най-лесният метод да стигнем до тук е като пътуваме до Неапол, който е на 60 км разстояние, където се намира летище Каподичино.

А на 21 км от Салерно и 45 км от Амалфи се намира летището Salerno Costa d`Amalfi Airport, което е построено още през 1926 година, само че се е употребило най-вече като място за кацане на военни и частни самолети, както и за образования.

Everything is ready for the opening of the new Salerno airport, Italy, scheduled for July 11th. An important date for the region that will see Volotea flights.
— FL360aero (@fl360aero)
От 2007 година пък получава лиценз за обслужва и комерсиални полети. Пистите са удължени, основават се и гишета за чекиране. Използва се обаче за кратко и не доста сполучливо от локални самолетни компании, до момента в който не затваря изцяло през 2016 година

А напълно скоро летището ще посрещне всички, които желаят да се потопят в магията на едно от най-райските кътчета в. Очаква се на 11 юли да кацне първият полет на испанската самолетна компания Volotea. Летището получава ново разрешително за обслужаване на пътнически полети през януари, пистите са по-дълги с още 2000 метра, построени са нужните условия за кацащите самолети. Но цялостното довеждане докрай на плана се чака да се случи през 2026 или 2027 г, написа CNN.

SET IN THE SCENIC CAMPANIA LANDSCAPE THE SALERNO - COSTA D'AMALFI AIRPORT Deerns was appointed by GESAC SpA for design of the new terminal.
----
— Campanica (@Campanica)
Първите полети от Salerno Costa d`Amalfi Airport ще бъдат до Нант, Франция, Каляри, Сардиния, а през септември ще стартират и до Верона и Катания. Преговаря се и с други самолетни компании, които да започнат да оперират на терминала. Самият той ще е с повърхност 16 хиляди кв.м., а планът за построяването му е дело на датската компания Deerns.

По проект ще се използват само естествени и устойчиви материали, а покривът на летището ще бъде целият във фотоволтаични панели, които да създават зелена сила за потребностите на летището. Във втората фаза на подобренията се чака пистите да бъдат удължени с още 2200 метра. Освен това се възнамерява построяването и на напълно нов терминал.
 Презиче, Италия и градът, който заплаща на хората, с цел да живеят там
Италианският град, който заплаща, с цел да живеем там

Местните управляващи имат явен проект за оправянето с...

Така летището, което ще трансформира крайбрежието на Амалфи в по-леснодостъпно, ще бъде в развой на дотъкмяване чак до 2043 година И това доста ще понижи натоварването на летището в Неапол, което усъвършенства върха си с 12.3 милиона пасажери през 2023 година А локалните са безапелационни, че това ще докара до голям растеж на туристите в този регион на Италия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР