На неотдавнашната среща на финансовите министри от Г-20 в Бразилия

...
На неотдавнашната среща на финансовите министри от Г-20 в Бразилия
Коментари Харесай

Сблъсъкът относно това дали да се контролират замразените активи на Русия

На неотдавнашната среща на финансовите министри от Г-20 в Бразилия делегатите бяха обхванати от надълбоко възприятие на безпокойствие по неотложен въпрос: евентуалното изземване или потребление на съветски активи, замразени под западните наказания, които последваха нахлуването в Украйна.

Двама министри - Мохамед ал-Джадан на Саудитска Арабия и Шри Муляни Индравати на Индонезия - бяха измежду изключително разтревожените от концепцията. Страните от Г-7 съществено ли се подготвяха да създадат това? И дали са обмислили цялостните последствия от такава фрапантна стъпка?

Техните въпроси към техните западни сътрудници навлизат в сърцето на под напрежение спор дали стотици милиарди евро в замразени активи на съветската централна банка би трябвало да бъдат мобилизирани за подкрепяне на финансирането на Украйна, до момента в който спорът там продължава към този момент трета година.

Това би осигурило финансов подтик с капацитет да обърне войната в интерес на Киев, настояват тези, които го поддържат, водени от Съединени американски щати. За съперниците на концепцията под...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР