Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, регистрира силен

...
Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, регистрира силен
Коментари Харесай

В Турция очакват удължаване на сезона в Анталия до ноември

Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, записва мощен сезон през август, като резервациите се възвърнаха след забавянето през предходните два месеца, което обърна наклонността, а представителите на промишлеността считат, че огромното търсене и хубавото време ще удължат сезона до ноември.


През август процентът на претовареност на хотелите в южната част на Анталия надвиши 90 %, което се дължи на търсенето от Русия, Германия, Обединеното кралство и Полша.

Според данните броят на туристите, кацнали в провинцията, е надхвърлил 9 млн. души, което съставлява над 20 % нарастване на годишна база спрямо миналата година. Около 872 000 гости са пристигнали единствено през първите 10 дни на август, което е с 11% повече по отношение на 2022 година, сочат данните на губернаторството на Анталия.

С тези числа се твърди, че Анталия е изпреварила знаковата 2019 година

Представители на промишлеността акцентират, че постоянните резервации за септември и октомври допускат, че туристическият сезон е на път да продължи и през ноември.

Възстановяването следва къси разтърсвания, изключително заради опустошителните трусове, които засегнаха югоизточния район на Турция при започване на февруари.

Забележителният спад в търсенето от страна на съветски и украински гости, които все по-често влагат в недвижими парцели в Анталия, докара до лек спад в хотелските резервации. Ситуацията се утежни в допълнение от 50%-то нарастване на цените на хотелите спрямо миналата година.


Каан Кавалоглу, началник на Средиземноморската асоциация на хотелиерите и операторите (AKTOB), посочи въздействието на задграничните вложения в недвижими парцели върху % на претовареност.

Кавалоглу съобщи, че чужденците са закупили към 110 000 парцела в Анталия, което води до засилена конкуренция за настаняване измежду туристите. Много от тези парцели се отдават чартърен на другари и родственици, което води до леко понижаване на хотелските резервации, добави той.

Той акцентира смисъла на ефикасното контролиране за ръководството на тази изменяща се среда и означи, че министерството на културата и туризма се занимава интензивно с този въпрос и възнамерява да вкара нови ограничения до края на годината.

Въпреки тези провокации, той удостовери, че хотелите в Анталия сполучливо са понижили цените за август, вследствие на което настоящата претовареност надвишава 90 %.

" Смятаме, че тези равнища на претовареност ще се запазят и през септември и октомври. Сезонът може да продължи доникъде на ноември ", сподели Кавалоглу./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР