Най-оспорваният електронен търг за дървесина е бил със 417 стъпки

...
Най-оспорваният електронен търг за дървесина е бил със 417 стъпки
Коментари Харесай

Най-оспорваният е-търг за дървесина е със 417 стъпки на наддаване

Най-оспорваният електронен търг за дървесина е бил със 417 стъпки на наддаване. Това заяви държавната компания " Информационно обслужване ", която създаде онлайн платформата и я поддържа от 2016 година

За 5 години работа на платформата приходите от електронни търгове за продажба на дървесина към този момент са над 121 млн. лева, показаха от " Информационно обслужване ".

С платформата работят три от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно дружество (СИДП).

Само за последните 6 месеца, общият размер на осъществените доходи от електронни търгове надвишава 40 млн. лева

Трите горски предприятия са осъществили близо 20 млн. лева повече доходи от нарастването на цената , разследване на потреблението на платформата, настояват от " Информационно обслужване ".

От стартирането в употреба на платформата през 2016 година до в този момент са извършени близо 2100 електронни търга. Средният брой стъпки за наддаване на търг е 13, а най-оспорваният търг е бил със 417 стъпки за наддаване.

" Изградената платформа за електронна продажба на дървесина отстрани опцията за субективна интервенция при търговете и порочната процедура участниците авансово да договарят цената ", сподели Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на " Информационно обслужване ". По думите му е реализирана цялостна бистрота на целия развой като е обезпечен достъп на всички регистрирани дървопреработвателни компании от страната.

Участниците имат опция да вземат участие в електронния търг от всяка точка на България и когато и да е. За присъединяване е нужен само Квалифициран електронен автограф (КЕП).

Цялата документи е напълно в електронен формат, а системата обезпечава висока степен на отбрана от замяна и/или загуба на предложения и документи.

С помощта на интегрираната услуга за засвидетелствуване на време и наличие Time Stamp се подсигурява достоверността на документите и подадените предложения от участниците в платформата. Тя защищава както тръжните комисии, по този начин и лицата, решили да вземат участие в наддаването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР