Най-обсъжданото събитие тези дни безспорно е сватбата на принц Хари

...
Най-обсъжданото събитие тези дни безспорно е сватбата на принц Хари
Коментари Харесай

Мястото на Даяна на сватбата? Ето какво направиха синовете й в памет на майка си

Най-обсъжданото събитие тези дни несъмнено е сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Като че ли към този момент се изговори за всичко: облеклото на булката и гостите, церемонията по венчавката, менюто на тържествения банкет и състава на тортата.

Искаме да прибавим още един миг. Трогателен.

Много фенове на директното предаване обърнаха внимание на празното място на първия ред, където седяха най-близките родственици на младоженеца – принц Уилям, принц Чарлз с Камила, Кейт Мидълтън. Едно място остана незаето през цялата гала.

Някои считат, че принц Хари и принц Уилям по този метод са решили да почетат своята майка, като че ли тя участва невидимо в този по този начин значим ден. Ако е по този начин, то любовта на синовете е почтена за най-високи похвали и почитание. Даяна умря, когато децата й бяха дребни и през всичките тези години трепетно пазеха паметта си за нея.

Появиха се мнения и че празното място е обвързвано с дворцовия протокол, съгласно който не трябва да се заема мястото пред кралицата, а кралица Елизабет Втора е на горния ред. Може и по този начин да е, само че версията за паметта ни подхожда повече.

Трябва да се означи, че в хода на сватбената гала имаше още няколко момента, свързани с принцеса Даяна.

В букета на Меган бяха включени обичаните цветя на майката на младоженеца – незабравки.

Входът на катедралата „ Сейнт Джордж “, където се организира церемонията, беше украсена с цветови композиции, в които цветарите по молба на младоженците бяха вплели бели култивиран рози – други от обичаните цветя на починалата Диана.

В сватбения пръстен на Меган участваха диаманти от персоналната сбирка на принцеса Даяна, които бяха употребявани по предложение на принц Хари. А след сватбата видяха и друго бижу върху Меган от същата сбирка – изящен пръстен с аквамарин.

Шлейфът на сватбената рокля на Меган също е респект към Лейди Ди, която на сватбения си ден с принц Чарлз бе с рокля с сходен дълъг шлейф.

Подобни алегорични моменти, събрани в едно, приказват за безконечната памет към починалата майка към този момент освен от младоженеца, само че и от брачната половинка му.

Жалко, че принцеса Даяна не дочака това събитие! Би се зарадвала за своя наследник и снаха.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР