Най-новият модел от серията GT смарт часовници на Huawei –

...
Най-новият модел от серията GT смарт часовници на Huawei –
Коментари Харесай

Първият смарт часовник за бягане и научно-обосновани тренировки - HUAWEI WATCH GT Runner

Най-новият модел от серията GT смарт часовници на Huawei – Watch GT Runner, към този момент е на българския пазар. Това е първият модел на компанията, насочен към професионално тичане, както и към всички, които желаят да по-сериозни старания в една от най-популярните спортни интензивности. Смарт часовникът е освен образован помощник, а и скъп персонален треньор. На база на информацията от средата и здравните данни на трениращия, той е в положение да изготви научно-обоснован тренировъчен проект. 

Huawei Watch GT Runner поддържа технологията за динамично следене на пулса и кислородното засищане на кръвта HUAWEI TruSeenTM 5.0+, a първата в промишлеността разпределена скрита антена и Dual-Band Five-System GNSS позициониране наблюдават траекторията на тичане с изключителна акуратност. 

Освен мощният хардуер и точните датчици, измежду отличителните черти на продукта са следенето на капацитета за тичане - Running Ability Index (RAI), и подготвителния проект Periodical Science Training Programme. Професионалната подготвителна система за тичане HUAWEI TruSportTM дава изчерпателен разбор, който дава на трениращия нагледни данни за интензивността на тренировката, размера ѝ, времето за възобновяване и други.

Running Ability Index (RAI) дава опция на потребителите обективно да преценяват равнището на подготовката си, да вземем за пример за надпревари и маратони. На база на него и на подготвителното натоварване, заложено в основата на самостоятелната стратегия (Individual Periodical Science Training Programme), всеки бегач може да реализира максимума в гонене на задачите си. 

Huawei Watch GT Runner поддържа свързване с колан за точно следене на сърдечния темп, а данните могат да се споделят с приложения от други производители през приложението HUAWEI Health. 



Аеродинамичен дизайн, въодушевен от решетките на спортните автомобили 
Смарт часовникът се концентрира върху цикъла на тичане, с инсайти от професионалния спорт. Тялото му е доста леко и стабилно на изхабяване, като в същото време има артистичен дизайн, въодушевен от автомобилите, създаващ чувство за скорост. Всички детайли са проектирани за свободно обикаляне на въздуха, с цел да се избегне запотяване и да се реализира оптимално улеснение при носене. Материалите от които е направен включват тяло от подсилени полимерни нишки за оптималната лекост и улеснение. Виждаме керамичен ултралек обков и корона от титаниева сплав. Теглото на тялото е едвам 38.5 грама. Едва се усеща на ръката. Антибактериалната силиконова каишка е с висока водоустойчивост, което икономисва терзанията от замърсяване с пот и прахуляк по време на тичане. 

GT Runner идва и с автентичен циферблат, който демонстрира данни като подготвително натоварване, RAI, време за възобновяване и метеорологични данни, а потребителите могат да го персонализират съгласно потребностите и желанията си. 

Професионална тренировка, за да дадем най-хубавото от себе си
За множеството бегачи е комплицирано да намерят измерител на постигнатото равнище на подготовка. На помощ идва така наречен Running Ability Index, основан на HUAWEI TruSportTM, 

Дори потребителят да не е достигнал границите си, системата е в положение да пресметна равнището на подготовката му от насъбраните данни за пулс, движение, разстояние, периодичност и друга сложна информация, която обобщава в референтен показател. GT Runner може да предложи образован динамично изменящ се проект за подготвителни натоварвания.

Нивото на отмалялост, подготвителен показател, аеробно/анаеробно натоварване също се демонстрират, с цел да оказват помощ на трениращия да следи и проучва положението си и да направи рационални настройки в проекта, с цел да усъвършенства резултатите си. 



На база на професионалния фитнес разбор на HUAWEI TruSportTM, брандът разработва Individual Periodical Science Training Programme. Програмата отчита физическите данни и историята на бягането, в композиция със заложените цели, притежателите могат да персонализират проектите си в приложението HUAWEI Health App. 

Смарт часовникът записва и проучва данните от тренировките като интелигентно разпознава базовия интервал и тези за повдигане на натоварването, задържане на формата и понижаване на натоварването съгласно настоящото равнище, след което пренастройва проекта, с цел да усъвършенства цялостното положение на трениращия. С сходен метод насочен към притежателя, всеки може да усети по-висока резултатност от тренировките си.

Големи усъвършенствания в HUAWEI TruSeen™ 5.0+ 
HUAWEI WATCH GT Runner поддържа обновената технология HUAWEI TruSeenTM 5.0+, с надграден модул за динамично следене на пулса, по-силни входящи сигнали и изцяло по-висока акуратност на измерванията. Ергономичната 2.5D основа на тялото с точно полирано извито стъкло пасва идеално на костта на китката. Дизайнът е не просто комфортен, а и не позволява на часовника да се размества, което го пази от наслагването на външната светлина и замърсяване на сигнала за сърдечния темп. Специално Fresnel покритие сред пластовете обезпечава по-добър кондензиращ резултат, с помощта на който през дермата минава повече светлина и надлежно се получава по-добър сигнал от капилярите, като се понижава бариерата от пластовете на епидермиса. Освен това, Huawei проектира мултиканален логаритъм, който благодарение на изкуствен интелект се учи да понижава шума при измерванията, изключително когато човекът се движи. 

Благодарение на новия PPG 5.0 модул, точността на премерване на пулса е мощно усъвършенствана по отношение на предходните генерации часовници. Точност в границите на 10 bpm (удара в минута) в множеството сюжети може да доближи повече от 97%, което е на равнището на колани за премерване на сърдечния темп.



По отношение на геопозиционирането, GT Runner поддържа петте съществени сателитни системи: GPS, Beidou, GLONASS, Galileo и QZSS. Освен това моделът се характеризира с двубандово GNSS позициониране с разпределена антена, скрита в полимерните елементи за захващане на каишката. Иновативният дизайн усъвършенства работата на GPS антената със 135% спрямо обичайния дизайн, което е изключително скъпо при маратони. 

Смарт помощник в всекидневието
Смарт часовникът наследява мощната батерия на фамилията смарт часовници на Huawei. Животът на батерията е от 14 дни в smart режим при нормална употреба и 8 дни при интензивна приложимост. Притежава още вграден барометър и компас, поддържа възпроизвеждане на музика през слушалки или тонколонки и идва с обилно пространство за предпазване на до 500 песни. Има непрестанно следене на здравни параметри, в това число пулс и вести при засечени аномалии. Захранва се от HarmonyOS 2.1 с богата екосистема от приложения за пътувания, игри, начин на живот, работа и занимания. 
 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР