Най-много са били гостите в община Несебър, в чиито очертания

...
Най-много са били гостите в община Несебър, в чиито очертания
Коментари Харесай

Повече чужденци, отколкото българи са почивали край морето през лятото


Най-много са били гостите в община Несебър, в чиито контури е и най-големият ни морски курорт Слънчев бряг. От юни до август в общината са почивали 257 701 туристи, от които 131 хиляди - чужденци. Повече посетители от чужбина са отдъхвали и в двете северни морски общини - Варна и Балчик, предава " Труд "

Като цяло обаче страната ни за почивка са избрали двойно по-малко посетители от чужбина по отношение на български жители. Сънародниците ни с изключение на на отмора край морето, са заложили и на отдих в спа и планинските ни курорти, в които чужденците през лятото са били в пъти по-малко от локалните посетители. Сред най-предпочитаните от българите курорти надалеч от морето са били Банско, Велинград, Самоков и Хисаря. В същото време чужденците са избрали отвън морските курорти главно София, Пловдив, Велико Търново и Банско.

Разлики сред българи и чужденци има и в желания метод на настаняване. Докато сънародниците ни избират най-вече 3-звездни хотели, чужденците избират такива с най-малко 4 звезди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР