Най-малко трима души бяха убити, а петима ранени при руски

...
Най-малко трима души бяха убити, а петима ранени при руски
Коментари Харесай

Трима са убити при масиран руски обстрел на Херсонска област

Най-малко трима души бяха убити, а петима ранени при съветски обстрел на Херсонска област в Южна Украйна, оповестиха украинските управляващи, представени от Франс прес.

" Руснаците обстрелваха Чернобаевка в Херсонска област. Вече е известно, че обстрелът е осъществен с касетъчни муниции ", съобщи в Телеграм ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

Според министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко при този " масиран артилерийски обстрел " са убити трима души, а петима са били ранени. " Повече от 60 жилищни здания и аграрни стопанства са потърпевши ", съобщи той в Телеграм.

Касетъчните муниции са оръжие, чието потребление поражда доста разногласия, защото разпръснатите от тях заряди могат да причинят доста съпътстващи цивилни жертви. И Русия, и Украйна ги употребяват, показва Агенция Франс Прес.

Ръководителят на администрацията на Херсон Роман Мрочко от своя страна заяви в Tелеграм, че съветският обстрел в покрайнините на града е ранил 51-годишна жена, предава Българска телеграфна агенция.

В Херсонска област всяка от страните се е окопала на съответния бряг на река Днепър. Едноименният град постоянно е обект на обстрел от страна на съветските сили, откогато в края на 2022 година те се изтеглиха от другата страна на реката, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР