Най-малко шестима са загинали и девет души са ранени при

...
Най-малко шестима са загинали и девет души са ранени при
Коментари Харесай

Загинали и ранени при мощно земетресение в Афганистан тази нощ

Най-малко шестима са починали и девет души са ранени при земетресение, раздрусало тази нощ Източен Афганистан, съобщи БГНЕС. Според данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5,3 по Рихтер.

Има огромни опустошения на жилищни здания в граничещата с Пакистан провинция Кунар.

" Трусът раздруса района към 2:30 ч. локално време, като по предварителни данни шестима души са починали, а девет са ранени в региона на Мазар Дара в окръг Норгал ", заяви Ехсанала Ехсан, началник на отдела за ръководство на бедствия и филантропични въпроси в провинция Кунар.

Трусът е усетен и в Лагман и Нангархар, както и в столицата Кабул.

Афганистан постоянно е обиден от трусове - изключително в планинската верига Хиндукуш, която се намира покрай пресечната точка на Евразийската и Индийската тектонична плоча.

През последните месеци Афганистан беше обиден и от неочаквани наводнения, които лишиха живота на към 200 души и унищожиха хиляди домове.

Подобни бедствия съставляват голямо логистично предизвикателство за афганистанското държавно управление на талибаните, което се изолира от огромна част от света, въвеждайки твърдо ислямистко ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР