Най-малко петима души, включително двама полицаи, са били убити при сблъсъци

...
Най-малко петима души, включително двама полицаи, са били убити при сблъсъци
Коментари Харесай

Петима убити при сблъсъци между хиндуисти и мюсюлмани в Индия

Най-малко петима души, в това число двама служители на реда, са били убити при сблъсъци сред xиндуисти и мюсюлмани, които избухнахали в понеделник на към 50 км (30 мили) южно от столицата Ню Делхи, оповестиха полицейски чиновници пред Ройтерс.

Насилието избухнало, откакто хиндуистка религиозна процесия преминала през доминирания от мюсюлмани район Нух в щата Харяна, споделиха чиновници. До вечерта насилието се популяризира в прилежащия Гуруграм, където е била подпалена джамия, убивайки духовника и ранявайки различен човек.

Гуруграм, прочут преди като Гургаон, граничи с Ню Делхи и се трансформира в бизнес център на страната, в който се обитават няколко мултинационални компании.

Служители от локалната администрация в Нух споделиха, че проверяват повода за безредиците. Представители на локалните управляващи от Нух и Гуруграм се срещнаха с представители на хиндуистките и мюсюлманските общности във вторник, с цел да призоват за успокоение.

" Процесията трябваше да премине от един храм в различен, но избухнаха конфликти сред две групи по пътя, което докара до гибелта на четирима души ", сподели Кришан Кумар, представител на полицията в Нух, пред Ройтерс.

Двама от починалите са били членове на вътрешната армия, доброволна мощ, която оказва помощ на полицията да управлява гражданските вълнения, изясни Кумар.

Други 60 души, в това число 10 служители на реда, са били ранени при конфликтите, оповестиха локални управляващи.

" Нападателите (които подпалиха джамията) бяха идентифицирани и няколи от тях хванати ", сподели полицията в Гуруграм в изказване във вторник, добавяйки, че сигурността към местата за поклонение също е затегната.

Главният министър на Харяна Манохар Лал Хатар в обява в платформата за известия X, известна преди като Twitter, също осъди случая в Нух, където са наложени заповеди за полицейски час, интернетът е спрян и са ситуирани спомагателни сили за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР