Най-малко двама души бяха убити, а осем ранени днес при

...
Най-малко двама души бяха убити, а осем ранени днес при
Коментари Харесай

Двама бяха убити, а осем - ранени при стрелба в Йерусалим

Най-малко двама души бяха убити, а осем ранени през днешния ден при пукотевица по време на час пик в Йерусалим, заяви израелската работа за незабавна здравна помощ " Маген Давид адом ", представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Двама терористи, пристигнали въоръжени на място с транспортно средство, са стреляли по мирни поданици на автобусна спирка. Те бяха обезвредени от силите за сигурност, които са били наоколо ", сподели израелската полиция. 

Голям брой коли за спешна помощ и полицейски коли се стекоха на мястото на закононарушението, а полицията сподели, че е претърсила региона, с цел да се увери, че няма други нападатели. 

Американският дипломат в Йерусалим осъди стрелбата. 

" Ужасна терористична офанзива в Йерусалим тази заран. Категорично осъждаме сходно брутално принуждение ", сподели дипломат Джак Лю.

Стрелбата в Израел бе осъществена на фона на договаряне " в последната минута " сред Израел и " Хамас " за удължение на примирието са още един, седми ден, с цел да може да продължат договарянията за замяна на палестински пандизчии в Израел и заложници в Газа.

Примирието разреши на доста хора да получат нужната филантропична помощ в Газа след бомбардировките на Израел, провокирани от нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Предвид напъните на медиаторите да се удължи процесът по освобождение на заложници при съблюдаване на изискванията на контрактуваната рамка, настоящата пауза ще продължи, сподели израелската войска в изказване, оповестено броени минути преди приключването на краткотрайното помирение в 7 ч. тази заран.

" Хамас ", който през вчерашния ден освободи 16 заложници в подмяна на 30 палестински пандизчии, заяви в изказване, че прекъсването на огъня ще продължи седми ден. Условията на примирието остават същите, което значи че сраженията стопират, а хуманиратната помощ ще може да стига до нуждаещите се в Газа, съобщи представител на катарското министерство на външните работи. 

Катар бе основен посредник сред воюващите страни, дружно с Египет и Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Преди новото договаряне Израел и " Хамас " обявиха, че се приготвят да продължат да сраженията, защото договарянията за освобождението на идната група заложници са в застой.

" Малко по-рано Израел даде лист с дами и деца според съглашението, тъй че примирието продължава ", сподели канцеларията на израелския министър председател в изказване тъкмо когато срокът на прекъсването на огъня трябваше да изтече. 

Преди това " Хамас " сподели, че Израел е отказал да посрещне още седем дами и деца, както и телата на трима заложници в подмяна на удължение на примирието. Групировката не заяви имената на убитите, само че сподели през вчерашния ден, че семейство от трима израелски заложници, най-малкият от които е 10-месечният Кфир Бибас, e загиналo по време на израелски удари против анклава.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР