Най-малко 77 души са ранени, петима от които са в

...
Най-малко 77 души са ранени, петима от които са в
Коментари Харесай

Катастрофа между два автобуса в Йоханесбург, 77 души са ранени

Най-малко 77 души са ранени, петима от които са в сериозно положение, откакто два рейса се сблъскаха до южноафрикански университет, оповестиха полицията и транспортните управляващи, съобщи Асошиейтед прес.

Единият от рейсовете е бил на образователното заведение и превозвал студенти сред кампусите на университета в Йоханесбург. Другият е бил градски рейс.

Говорителят на публичния превоз в града Гудуил Шибури съобщи, че петима души са получили рискови за живота пострадвания при злополуката, а всички 77 потърпевши са приети в болница. По думите му и двамата водачи са откарани в болница.

Вследствие на случая единият рейс се е обърнал на една страна, откакто се блъснал в оградата на един от входовете на университета. Инцидентът е станал към 07:00 ч. локално време, оповестиха локалните управляващи.

Говорителят на полицейското ръководство в Йоханесбург съобщи, че полицията ще стартира следствие за " повърхностно " шофиране, като се има поради " сериозността и тежестта " на злополуката. Причината за случая обаче към момента не е известна, добави той.

Университетът в Йоханесбург заяви, че измежду откараните в болница са трима негови студенти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР