Най-малко 40 души са загинали в сражения между части от

...
Най-малко 40 души са загинали в сражения между части от
Коментари Харесай

Най-малко 40 загинали при сражения между армията на Мали и терористи

Най-малко 40 души са починали в сражения сред елементи от армията на Мали и терористи в централната част на западноафриканската страна, съобщи ДПА.

Правителственият представител Яйа Сангаре заяви в изказване, че 25 бойци от армията на Мали са били убити и към 60 са изчезнали, откакто джихадисти нападнаха два армейски лагера - в Булкеси и в в Мондоро.

Тези загуби са най-тежките за малийските сили тази година в битката им против джихадистките групи, свързани с Ал Каида и Ислямска страна и опериращи в някои елементи на Мали. Според локален гражданин, представен от АП и поискал анонимност заради боязън за своята сигурност, измежду жертвите има и цивилни.

Според управляващите нападнатите армейски лагери са недалече от границата с Буркина Фасо. Освен човешките загуби, нападателите отмъкнали и доста тежки оръжия. Според известието зад офанзивата стои терористичната формация "Ансар ул Ислам ". В отговор армията е почнала взаимна интервенция с военни елементи от Буркина Фасо и с поддръжката на френските войски, ситуирани в района. Възстановен е контролът над двата лагера и 15 джихадистки бойци са премахнати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР