Най-малко 38 човека са пострадали при намеси на испанската полиция

...
Най-малко 38 човека са пострадали при намеси на испанската полиция
Коментари Харесай

Десетки пострадали при намеси на полицията в опит да спре референдума в Каталуния

Най-малко 38 индивида са потърпевши при намеси на испанската полиция за попречване на произвеждането на референдума за самостоятелност на Каталуния, предадоха ДПА и Франс прес, като се позоваха на здравните управляващи в самостоятелната област. 35 от тях са потърпевши леко, а трима - по-тежко. Девет индивида са били откарани в медицински център.
Повечето от потърпевшите са получили натъртвания, виене на свят или паническа офанзива.

Каталуния подсигурява, че референдумът ще бъде извършен

Каталунският районен министър председател Карлес Пучдемон о бвини испанските управляващи в неоправдана, непропорционална и безотговорна приложимост на принуждение при опитите за възпрепятстване на референдума, съобщи Ройтерс.
 Барселона референдум БГНЕС
Испанските управляващи затвориха пространства за гласоподаване за референдума в Каталуния

Палките, гумените патрони и насилието от страна на испанската полиция демонстрираха " ужасния външен имидж на Испания ", разяснява Пучдемон пред кореспонденти. Той акцентира, че неоправданата и непропорционална приложимост на мощ " освен не сложиха завършек на желанието на каталунците да гласоподават... само че и помогнаха за разпръскване на всички подозрения, на които трябваше да намерим отговор през днешния ден ".
 Барселона референдум БГНЕС
Каталунските управляващи желаеха незабавната оставката на представителя на испанското държавно управление в региона Енрик Мильо , който съгласно тях е отговорен за репресиите.
 Барселона референдум БГНЕС
Игра на котка и мишка сред испанските централни управляващи и каталунското държавно управление

Близо три четвърти от изборните секции, открити за референдума за самостоятелност на Каталуния, работят, сподели на конференция представителят на каталунското държавно управление Жорди Турул, представен от ДПА.
 
 Барселона референдум БГНЕС
Продължаващият избор в Каталуния по въпроса за отделянето от Мадрид не е референдум, з аяви представителят испанското държавно управление в района Енрик Мильо. Той прикани каталунските управляващи " да сложат завършек на този фарс ". Според него, министър председателят на самостоятелния район Карлес Пучдемон и неговият кабинет са " виновни за всичко, което се случва ". " В техните ръце е да го спрат. Това, което се случва в Каталуния, в никакъв случай не е било референдум ", добави Мильо.
 Барселона референдум БГНЕС
Испанската прокуратура ще предприеме дейности против каталунската полиция (Mossos d'Esquadra), чиито чиновници не се подчиниха на заповедта да спрат отварянето на изборните секции за референдума за самостоятелност. Това заяви в. „ Ел Паис “. Според обявата, прокуратурата показва неодобрение от районните органи и твърди, че каталунската полиция „ съобщи доверието на съдиите и прокурорите, които имаха вяра, че напътствията ще бъдат следвани “. Испанските служители на реда трябваше да затворят просветителните институции, където са поместени изборните секции, и да конфискуват всички материали, свързани с плебисцита. По-рано стана известно, че чиновниците на Mossos d'Esquadra не запечатват пространствата, които са евентуални изборни секции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР