Най-малко 32 души са загинали и десетки са ранени при

...
Най-малко 32 души са загинали и десетки са ранени при
Коментари Харесай

Верижна катастрофа уби 32 и рани други 60 души в Египет

Най-малко 32 души са починали и десетки са ранени при злополука с голям брой транспортни средства в Египет, заяви здравното министерство на страната. Най-малко 63 водачи и пасажери са ранени, рапортуваха от ведомството. 

Сблъсъкът е станал в събота сутринта в египетския район Бехейра на автомагистрала, свързваща Кайро-Александрия и на 131 км северно от столицата Кайро, предава BBC. 

Изтичане на масло от една от колите е предизвикало конфликта, като някои транспортни средства са се запалили, заяви държавният вестник Ал-Ахрам, цитирал 

полицейски източници.

Кадри, циркулиращи онлайн, демонстрират доста изгорели транспортни средства в профил на пътя с пожарникари, които гасят огъня. Държавният вестник Ал-Ахрам заяви, че в злополуката са взели участие пътнически рейс и няколко коли, много от които са се запалили. Местните медии пишат, че доста от убитите са изгорени до смърт от избухналите пламъци на местопроизшествието. Най-малко 20 коли за спешна помощ са изпратени на мястото на злополуката.

Министърът на опазването на здравето доктор Халед Абдел Гафар сподели, че ранените са трансферирани в болница в Уади ал-Натрун, до момента в който други са откарани в Ал-Нубария.

Пътнотранспортните произшествия са постоянно срещани в Египет. Основни пътни артерии постоянно са в неприятно положение, коментира Sky News.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР