Най-малко 31 души са загинали, след като Турция нанесе въздушни

...
Най-малко 31 души са загинали, след като Турция нанесе въздушни
Коментари Харесай

Поне 31 загинали и 40 ранени след въздушната атака на Турция в Сирия

Най-малко 31 души са починали, откакто Турция нанесе въздушни удари по кюрдски постове в Североизточна Сирия, заяви ДПА, базирайки се на Сирийската обсерватория за човешките права. Най-малко 40 души са ранени или се водят като изчезнали. Някои от потърпевшите са в доста тежко положение, предава Българска телеграфна агенция.

Турското министерство на защитата удостовери тази заран, че през нощта Турция е нанесла удари по бази на кюрдски бойци в Северна Сирия и Северен Ирак. Атакувани са били бази на Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара счита за поделение на ПКК.

Турция държи ПКК и СЗН виновни за бомбеното нахлуване в Истанбул предходната неделя, в което починаха 6 души, а 81 бяха ранени. И двете организации отхвърлят детонацията да е тяхно дело.

Според Сирийската обсерватория за човешките права са нанесени 25 въздушни удара в региони, които са под контрола на СЗН, в покрайнините на Кобане, Алепо и другаде. Засегнати са и позиции на сирийската войска, твърди неправителствената организация, която документира продължаващата към този момент 11 години революция в Сирия. Сред починали има и бойци на кюрдските сили, и сирийски военнослужещи, заяви Обсерваторията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР