Най-малко 300 килограма кокаин са открити на борда на българския

...
Най-малко 300 килограма кокаин са открити на борда на българския
Коментари Харесай

300 килограма кокаин са открити на кораба "Верила" в Ирландия

Най-малко 300 кг кокаин са открити на борда на българския бълкер " Верила ", който е арестуван от няколко дни в Ирландия, оповестява уеб сайтът Maritime-executive.com. Корабът отпътува от пристанището в канадския град Монреал на 9 декември с товар от зърно.
 
Той е благосъстоятелност на Параходство Български морски флот ( " Навибулгар " ) и е регистриран в Малта, прецизира изданието. След акостирането му на 19 декември корабът е претърсен благодарение на особено подготвени кучета. Наркотиците са открити в огромни пакети, всеки от които е оборудван със средства за корабоплаване и GPS маяк.
 
Разследващите в Ирландия подозират, че кокаинът е трябвало да бъде изхвърлен зад борда и да бъде изваден по-късно от лодка, идваща от брега. Дрогата е била открита в шест обособени огромни пакета в складова зона над палубата, а не в товарните трюмове на кораба, който е бил носене на зърно, добавя The Irish Times.
 
Предстои експертиза, само че се допуска, че опиатите евентуално са с висока непорочност и че трафикантите възнамерявали да прибавят примеси към тях.
 
Властите са иззели редица мобилни и сателитни телефони, както и корабния дневник, манифест и карти, в опит да дефинират крайната дестинация за опиатите.
 
Полицията прави оценка цената на иззетия кокаин на минимум 23 милиона $. В момента екипажът на кораба е арестуван за разпит.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР