Най-малко 264-ма мигранти са били спасени днес в морето край

...
Най-малко 264-ма мигранти са били спасени днес в морето край
Коментари Харесай

264 нелегални мигранти пристигнаха в Испания, спасени от Средиземно море

Най-малко 264-ма мигранти са били избавени през днешния ден в морето край испанските крайбрежия, заяви испанската Служба за избавяне и сигурност в морето, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

164-ма незаконни мигранти са били открити в региона към остров Алборан в най-западната част на Средиземно море, а още 100 - в Гибралтарския проток.

Група от 120 мигранти дойдоха през днешния ден в Малта, откакто бяха избавени от дребна надуваема лодка в Средиземно море от въоръжените сили на островната минидържава, заяви Ройтерс. Лодката била видяна при рутинно наблюдаване в морето. Националността на мигрантите още не е открита.

Спасената през днешния ден група е най-голямата, пристигнала в Малта с дребна лодка. През април на острова по същия метод дойдоха 61 незаконни мигранти.

По данни на Международната организация по миграцията (МОМ) броят на мигрантите и бежанците, пристигнали през Средиземно море в Европа от началото на 2018 година, към този момент надвишава 80 000. Над 1700 души са починали или изчезнали при опита си да прекосят морето, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР