Най-малко 20 души загинаха и 70 бяха ранени при рухването

...
Най-малко 20 души загинаха и 70 бяха ранени при рухването
Коментари Харесай

Най-малко 20 са загиналите при срутването в Мексико, няма информация за българи

Най-малко 20 души починаха и 70 бяха ранени при рухването на надлез в Мексико в миг, в който по него е прекосявало метрото, оповестиха локалните управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма данни за потърпевши български жители при сриването на надлез на метрото в Мексико сити на станция Оливос, дружно с преминаващия по това време трен ", осведомиха от Министерство на външните работи. По информация на посолството ни в Мексико, оповестява се за голям брой починали и ранени.

Местната телевизия " Миленио " излъчи трагични фрагменти, на които се вижда по какъв начин надлезът на линия 12 се срутва върху колите на намиращия се изпод път.

Медицински екипи и огнеборци търсят оживели измежду руините. Кметицата на мексиканската столица Клаудия Шейнбаум, която дойде на местопроизшествието, заяви за 70 ранени.

Линия 12 на метрото бе издигната, когато външният министър Марсело Ебрард бе кмет на Мексико. " Станалото през днешния ден с метрото е ужасна покруса. Солидарен съм с жертвите и техните фамилии ", написа Ебрард в туитър. " Разбира се, аргументите би трябвало да бъдат разследвани и да се откри кой е виновен. Аз съм разполагаем на управляващите да оказа помощ с каквото е належащо ", добави той.

Видеоклип, оповестен в интернет през 2018 година, демонстрира, че още тогава секторът е бил в компроментирано техническо положение:

Катастрофата е станала към 22 ч. локално време в южната част на столицата.

Десетки пожарникари и спасители работят по изваждане на ранени и на тела на починали от купчини метал, кабели и огънати релси. Други отдалечават любопитните хора, тъй като има заплаха от сриване на други елементи на структурата.

Линейки закараха към 30 най-тежко ранени хора в локални лечебни заведения, както и намирали се покрай злополуката хора в положение на потрес.

Това е втората акцидент с метрото от началото на годината. През януари пожар засегна контролните съоръжения на мрежата и от отделилия се пушек почина един човек, а 29 пострадаха.

През март 2020 година пък при конфликт сред две композиции на същото метро почина един човек, а 41 бяха ранени.

Метрото в столицата на Мексико е намерено през 1969 година Неговите 12 линии покриват към 200 км и имат общо 195 станции. По публични данни то обслужва към 4,5 милиона пасажери дневно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР