Най-малко 157 души са загинали в суровата зима в Афганистан,

...
Най-малко 157 души са загинали в суровата зима в Афганистан,
Коментари Харесай

Най-малко 157 души загинаха заради студа в Афганистан

Най-малко 157 души са починали в суровата зима в Афганистан, оповестява организация " Тасним ".

Броят на жертвите се е удвоил за по-малко от седмица, защото милиони хора са подложени на минусови температури с минимална филантропична помощ.

Според отчет на Cи Ен Ен страната претърпява една от най-студените зими, с температури до минус 28 градуса по Целзий при започване на януари - надалеч под междинното за страната сред 0 и 5 градуса по Целзий за това време на годината.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (UNOCHA) заяви, че ще даде помощ като одеяла, отопление и заслон на към 565 700 души.

Тя обаче отбелязва, че е належащо доста повече на фона на една от най-студените талази в страната от години.

Над 75 000 глави добитък също са починали поради студа.

Управляващите талибаните твърдят, че са се пробвали да оказват помощ на повече от 1 милион души в цялата страна и към момента вършат всичко допустимо да поддържат повече фамилии в суровото време.

Завземането на властта от талибаните през август 2021 година срина стопанската система на Афганистан и преобрази страната, тласкайки милиони към беднотия и апетит. Беше прекратена и задграничната помощ.

Санкциите против талибанското държавно управление, прекъсването на банковите преводи и замразените валутните запаси на Афганистан в размер на милиарди ограничиха достъпа до международните институции и външните пари, които поддържаха подвластната от помощи стопанска система на страната преди изтеглянето на силите на Съединени американски щати и НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР