Най-малко 12 души бяха убити и 31 бяха ранени, когато

...
Най-малко 12 души бяха убити и 31 бяха ранени, когато
Коментари Харесай

Кървав атентат в Кабул, отговорност за атаката пое...

Най-малко 12 души бяха убити и 31 бяха ранени, когато атентатор-самоубиец се самовзриви пред министерска постройка в Кабул.

Атаката се случва единствено един ден преди началото на съглашението с държавното управление за прекратяването на огъня от страна на талибаните.

Говорителят на Министерството на здравеопазването Уахид Майро съобщи, че детонацията се е станала пред основния вход на Министерството на възобновяване и развиването на селските региони.

Служителите са били скупчени на входа на постройката, чакайки рейс, когато атентаторът-самоубиец се е взривил измежду тълпата.

Говорителят на полицията Хашмат Станикзай удостовери, че са убити най-малко 12 души, в това число дами и деца.

Афганистанският президент Ашраф Гани разгласи в четвъртък, че силите за сигурност ще преустановят военните дейности с талибаните за една седмица. Това ще продължи 12 до 19 юни.

Талибаните обявиха в събота, че техните бойци ще спрат да нападат афганистанските сили за сигурност, само че единствено за първите 3 дни на интервала, с който приключва Рамазан, заяви Канал 3.

Това е първият път, когато бойците се съгласяват да спрат битката след нахлуването на Съединени американски щати през 2001 година и този ход беше значително приветстван от изтощените от войната афганистанци.

Отговорност за офанзивата обаче пое "Ислямска страна ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР