Най-малко 11 души загинаха в пристанищния град Карачи в Южен

...
Най-малко 11 души загинаха в пристанищния град Карачи в Южен
Коментари Харесай

Най-малко 11 жени и деца загинаха при блъсканица в Пакистан

Най-малко 11 души починаха в пристанищния град Карачи в Южен Пакистан при навалица по време на разпределяне на гратис брашно, съобщи ДПА.

Загинали са минимум осем дами и три деца.

" Десетки хора пострадаха при паниката, избухнала при акция за разпределяне на храна от частна благотворителна организация ", сподели представител на аварийно-спасителните служби. Има опасения, че броят на жертвите може да нарасне, добави той.

Местната полиция заяви, че е била известена за раздаването на храна, само че не са били взети някакви по-специални охранителни ограничения за обезпечаване на реда.
Телевизионният канал " Гео " заяви, че по случая са задържани минимум седем души, против които ще бъдат стартирани следствени дейности.

Това е следващ случай през последните седмици на пункт за разпределяне на гратис брашно.
 
PM Sharif's coalition partners are expected to meet in a high level huddle as Pakistan faces unprecedented inflation and dozens die in queues waiting for free flour.
— The Pakistan Daily (@ThePakDaily)

Откакто по случай рамазана управляващите започнаха такива благотворителни акции за подкрепяне на небогати фамилии, които не могат да се оправят с инфлацията, починаха 15 души.

Министър-председателят Шахбаз Шариф разгласи, че милиони пакистанци ще получат гратис брашно за свещения месец като мярка за облекчение на тежкото им състояние в изискванията на рекордното повишаване на цените.

Откакто предходната година някогашният министър председател Имран Хан беше свален от власт с избор на съмнение, Пакистан навлезе в политическа рецесия, която от ден на ден се задълбочава. Политическата неустойчивост се отрази зле на слабата пакистанска стопанска система , която е пред провал.

Пакистан се пробва да получи финансова помощ в размер на 7 милиарда $, която беше контрактувана през 2019 година, само че даването ѝ беше спирано неведнъж, защото Ис ламабад не бе в положение да покрие условията за отпущането ѝ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР