Най-малко 100 души са загинали, а други 150 са били

...
Най-малко 100 души са загинали, а други 150 са били
Коментари Харесай

Поне 100 души са загинали при пожар на сватбено тържество в Ирак

Най-малко 100 души са починали , а други 150 са били ранени при пожар, зародил на женитба в Северен Ирак . Стотици хора са чествали в Ал-Хамдания в северната иракска провинция Ниневия, когато нощес е избухнал пожар . Все още не е известна каква е повода за него, само че по първични данни е поради фойерверки , предава „ BBC “.

Не е ясно дали булката и младоженецът са измежду починалите или ранените . Иракски медии оповестиха, че те са починали в пламъците, само че след това организация „ INA “ разгласи, че са живи, само че се лекуват от изгаряния.

Запалими панели в постройката може да са спомогнали за разпространяването на пламъците, причинявайки рухването на части от тавана , предава иракската държавна осведомителна организация „ INA “.

„ Пожарът докара до сриването на части от залата вследствие на потреблението на мощно запалими, евтини строителни материали, които се срутват за минути, когато избухне огън “ , разясниха от дирекцията за „ Гражданска отбрана “ на Ирак.

И през днешния ден пожарникари не престават да търсят оживели . Очевидци настояват, че стотици хора са чествали там, когато постройката е избухнала в пламъци към 10:45 локално време /19:45 GMT/.

Рания Ваад е била посетител на сватбата. Тя е получила изгаряне на ръката си . Жената споделя, че булката и младоженецът са танцували постепенно, когато са били запалени фойерверките и след това цялата зала е избухнала в пламъци .

„ Не можахме да забележим нищо “ , добави 17-годишен юноша пред осведомителна организация AFP, допълвайки: „ Задушавахме се, не знаехме по какъв начин да излезем. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР