Най-малко 10 000 души са евакуирани тази нощ заради горски

...
Най-малко 10 000 души са евакуирани тази нощ заради горски
Коментари Харесай

10 000 души евакуирани заради огромни горски пожари в Южна Франция

Най-малко 10 000 души са евакуирани тази нощ поради горски пожари в Южна Франция, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

През последните дни Южна Франция е обхваната от огромни горски пожари.

Представител на пожарната работа съобщи, че 10 000 души са евакуирани поради огнена буря до Борм льо Мимоза, където през летния сезон популацията се удвоява или утроява.

Вчера Франция изиска помощ от Европа за преодоляването на горските пожари, които обгърнаха обширни територии в югоизточната част на страната. Един от пожарите е наоколо до курортния град Сен Тропе.

Над 4000 пожарникари и бойци, подкрепени от 19 водни " бомбардировача ", са мобилизирани за локализирането на пожарите.

Най-малко 12 пожарникари са потърпевши, а 15 служители на реда са се задушили от експлоадирането на пожарите в понеделник, съгласно управляващите.

Пожарите са обхванали 4 000 хектара (близо 40 квадратни километра) по средиземноморското крайбрежие, в планинската сърцевина и на остров Корсика в средата на отпускарския сезон.

Силни ветрове, високи температури и липса на мокрота основават рискова комбинация, която способства за разпространяването на пожарите.

Франция е поискала от сътрудниците си в Европейски Съюз два спомагателни самолета за гасене на пожари. Молбата незабавно е изпълнена от Италия, съгласно Брюксел.

Вътрешният министър разгласи, че Париж ще изпрати още 6 самолета за гасене на пожари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР