Най-малки 59 души са загинали след струпване на хора в

...
Най-малки 59 души са загинали след струпване на хора в
Коментари Харесай

Най-малко 59 жертви при струпване на хора по време на шествие за Хелоуин в Сеул

Най-малки 59 души са починали след скупчване на хора в южнокорейската столица Сеул по време на шествие за Хелоуин, съобщи Би Би Си, базирайки се на локалните управляващи.

Информационна организация „ Йонхап “ цитира службите за незабавна помощ, съгласно които още 150 души са били ранени в квартал Итаеуон в столицата.

Видеоклипове от мястото на събитието демонстрират чували за трупове по улиците, чиновници на незабавна помощ, извършващи реанимация, и спасители, които се пробват да изтеглят хора, заклещени под другите.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол свика незабавна среща.

Съобщава се, че в региона е имало 100 000 души, които са се събрали да честват първия Хелоуин навън и без маски след пандемията.

Хосу Лий от Би Би Си, който посети мястото на нещастието, съобщи пред медията, че е видял „ доста медицински личен състав и доста коли за спешна помощ “.

„ Много младежи се събраха тук довечера. Много хора пристигнаха на празненство и в клубове, облечени в костюми. Има доста безпорядък и тъжни хора “, добави той.

Друг локален публицист сподели, че е изпратено незабавно известие до всеки мобилен телефон в квартал Йонгсан, призоваващо жителите да се приберат вкъщи допустимо най-скоро заради „ случай покрай хотел „ Хамилтън “ в Итаеуон “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР