Най-лошото за глобалните вериги на доставки отмина, но корабоплавателна индустрия

...
Най-лошото за глобалните вериги на доставки отмина, но корабоплавателна индустрия
Коментари Харесай

Международната морска камара: Най-лошото за глобалните вериги на доставки отмина

Най-лошото за световните вериги на доставки отмина, само че корабоплавателна промишленост към момента е изправена преди редица компликации. Това съобщи пред Си Ен Би Си Есбен Полсън, ръководител на Международната морска камара.

„ Възможно е към момента да има съмнения, само че като цяло мисля, че най-лошото е отминало “, разяснява той.

Полсън изясни, че търговците на дребно са осъществили „ доста количество “ предварителни поръчки, което би трябвало да помогне за облекчение на дефицита на артикули. Освен това сега се сторят нови контейноровози, които ще добавят потенциала за превоз през идващите 24 до 36 месеца, отбелязва той.

Глобалната търговия се възвърне мощно след спад в първите месеци на пандемията COVID-19. Същевременно с това цените на транспорт набъбнаха доста, защото корабните компании, доставчиците на логистични услуги и пристанищата изпитат усложнения с поддържането на същото движение, с което пораства размерът на търговия.

„ Корабоплавателна промишленост към момента е изправена пред няколко трайни казуса, сподели Полсън. Сред тях са компликациите при промяната на екипажа и бавния прогрес при имунизирането на моряците, сподели той.

Много страни не престават да постановат ограничавания върху пътуванията в опит да предотвратят разпространяването на COVID-19. Това попречва опцията на някои моряци да пътуват сред корабите (тяхното работно място) и страните им на престояване.

Тази обстановка се утежнява и от ограничавания достъп на моряците до ваксини против COVID-19 в миг, когато доста страни изискват пасажерите да бъдат изцяло имунизирани. В отчет на Global Maritime Forum се показва, че делът на имунизираните моряци повишен от 31% през октомври до 41% този месец, което по-думите на Полсън е добър прогрес.

Международната морска камара обаче упорства държавните управления да разгласят моряците за „ основни служащи “, тъй че имунизацията им против ковид да бъде приоритизирана.

„ Въпреки че имаше известна смяна и някои усъвършенствания, казусът не е липсващ и няма да изчезне, до момента в който държавните управления не изпълнят отговорностите си вярно “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР