Най-лесният начин за поддържане на трайно гладка и мека кожа

...
Най-лесният начин за поддържане на трайно гладка и мека кожа
Коментари Харесай

4 ефективни природни ексфолианти за тази зима


Най-лесният метод за поддържане на трайно гладка и мека кожа е като постоянно се отрстраняват мъртвите пластове на епидермиса. За задачата се употребяват така наречен ексфолианти, които размекват повърхностния кожен пласт и улесняват отмиването му.

За никого не е загадка, че колкото по-естествен и естествен е съставът на ексфолиантите , толкоз по-безопасен ще е резултатът им и по-нисък ще бъде рискът от раздразняване на кожата.

Добрата вест е, че изборът измежду естествените артикули с интензивно ексфолиращо кожата деяние е задоволително богат.

Защо е значимо ексфолирането на кожата?

Като максимален физически орган, кожата непрестанно се обновява, а отделяните в този развой мъртви кафези покриват повърхността на цялото тяло. Кожата на торса и крайниците непрестанно се търка в бельото и облеклата ни, които подкрепят отделянето на мъртвите епидермални кафези . Кожата на лицето обаче изисква специфични грижи за постоянно ексфолиране, тъй като измиването с вода не е задоволително.

Ефикасното ексфолиране ще олющи повърхностния кожен пласт, придаващ неучтивост и сухота и състаряващ кожата на лицето. Освен че ще върне естествената гладкост и мекост на кожата на лицето, постоянното ексфолиране ще отпуши порите и ще понижи риска от инфектиране, поява или обостряне на акне и други кожни проблеми.

4 естествени ексфолианти за гладка кожа през зимата

Кафе – то освежава и тонизира освен тялото, само че и кожата. Благодарение на ефикасното си деяние като потентен ексфолиант, кафето изглажда кожата и подтиква притока на кръв към нея.

Кисело мляко – млечната киселина убива част от нездравословните бактерии по повърхността на кожата, хидратира, ексфолира и омекотява кожата. В допълнение оказва помощ и за поддържане на естествения й загар.

Свързани публикации.. 4 стъпки за справяне с тъмни подмишници 0 Погрижете се за кожата на лицето преди сън 0 Акценти в зимната грижа за кожата при дами над 30 0

Захар – наред с физическото изчистване на кожата посредством зърнестата си конструкция, захарта оказва помощ и за химическо разграждане на протеините, които крепят кожните кафези слепени и затрудняват олющването им.В допълнение захарта подтиква локалното разделяне на кожните кафези.

Хлебна сода – като съединяване с всестранно деяние, содата се употребява за избелване на зъбите или против тъмни подмишници. Същевременно тя е и мощен ексфолиант, комбиниращ нежна, само че и твърда текстура за изстъргване на повърхностния кожен пласт.

Четирите мощни естествени ексфолианти може да се употребяват независимо или да се смесват в състава на разнообразни маски за лице, допълвайки резултата си. Редовното отнасяне на кожата с тях ще помогне за поддържане на гладкостта и закъснение на стареенето й под влияние на неподходящите условия през зимата.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР