Най-краткото разстояние между човешките сърца за мен е българският език.

...
Най-краткото разстояние между човешките сърца за мен е българският език.
Коментари Харесай

Здравка Евтимова запалва белгийци да учат български

„ Най-краткото разстояние сред човешките сърца за мен е българският език. Без никакво пресилване. Но когато измежду публиката има хора, които не приказват този прелестен език, е хубаво да схванат. Смятам, че ги възпламених да стартират да учат български език и това е една от очакванията ми довечера. "

Това съобщи известната българска писателка Здравка Евтимова пред български медии в Брюксел.

Тя показа творчеството си пред разнородна аудитория. Освен българи бяха пристигнали и белгийци. По тази причина диалогът бе воден на британски, който Евтимова освен владее, само че и приказва чудесно.

С красноречието си Евтимова съумя да възпламени публиката освен по книгите си, само че и по родния си Перник. Логично след края на срещата пред нея се изви дълга опашка за подписи.

Здравка Евтимова е обожател на съветската просвета, само че е непоколебима в поддръжката си за Украйна против експанзията.

„ Изпитвам болежка, защото съм майка на синове. Представям си съветските майки, които посрещат синовете си в ковчези. Затова считам, че Украйна би трябвало да победи в тази война “, показа писателката.

И изрази мнение, че би трябвало да се оказва помощ и на руснаците, които се срещу тази война.

А на въпроса по какъв начин би убедила българите, които са за Русия, Здравка Евтимова отговори по този начин:

„ Знам по какъв начин съм събирала парите за моя апартамент от 52 квадратни метра, какъв брой мъчно ми е било да го изплатя, какъв брой книги съм превела. Представям си по какъв начин тези хора от Украйна са събирали да си създадат гнездо и то за секунди да се срине. “
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР