Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма

...
Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма
Коментари Харесай

Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?

Най-известната библейска злополука е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието, изсипало се над двата града като божествено наказване за безпътния живот на жителите на тази плодородна равнинна област.

Светото писание приказва за огън и сяра, които се изсипали над храмовете, дворците, луксозните домове и радостните хора, които се забавлявали.

Това злополучие е именито и се преглежда съществено. Според легендите двата града се намирали в региона на Мъртво море и били изцяло унищожени поради греховния живот на хората.

Възможно ли е тази потресаваща история да има действителни корени и да е отзвук от същински събития?

Като актуален Индиана Джоунс откривателят Албърт Лин поема пътя към Светите земи с задачата да разкрие истината зад античната мистерия, само че по галактически следи.

Лин счита, че доста други антични загадки са резултат от естествени бедствия и желае да отговори на въпроса до каква степен има божествена интервенция в гибелта на тези цветущи градове.

 Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?

За задачата откривателят употребява галактически сателитни технологии, с които да види под повърхността на Земята, скрити и заровени преди хиляди години. Той посещава места на антични пагубни събития, погребали вечно цели градове.

На мястото, където по библейско изложение са били Содом и Гомор, екипът открива следи от паднал астероид. Космическият обект се е сблъскал със Земята преди 4 хиляди години и това е изпепелило двата града, погребвайки ги вечно подземен.

Археолозите са създали разкопки в пет огромни обитаеми места в древността на територията на днешна Йордания. Изследванията им са дали забавни резултати. Несъмнено по тези места са живели хора, оставили следи, докъм края на Бронзовата ера. Те са населявали тези места в продължение на най-малко 2500 години.

След това селищата са били изоставени в продължение на дълъг интервал, към 600-700 години. Знае се, че в древността хората са изоставяли поселищата си за нескончаем интервал, когато там се е случвало някакво огромно злополучие, което ги е прогонвало, посявайки боязън за дълго време.

Най-често това са естествени или галактически катаклизми, за които мъчно намират пояснение и най-често то е за божествена интервенция.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР