Най-изчерпателното родословно дърво на Хомо сапиенс досега разкри, че хората

...
Най-изчерпателното родословно дърво на Хомо сапиенс досега разкри, че хората
Коментари Харесай

Създадоха най-изчерпателното родословно дърво на човечеството

Най-изчерпателното родословие на Хомо сапиенс до момента разкри, че хората на всички места са от едно семейство, заяви " Ройтерс ". Проучването е осъществено въз основата на модерни и антични геномни данни за повече от 3600 души от целия свят.

Изследователите нарекоха резултатите " генеалогията на всеки човек ". Проучването оказва помощ бъде обрисувано генетичното многообразие и да бъде показано в карта по какъв начин хората по света са свързани между тях - от появяването на типа ни в Африка и разпространяването му по целия свят.

Най-старите корени на днешното човешко генетично многообразие стигат до Североизточна Африка във времето преди появяването на нашия тип, счита Антъни Уайлдър Уонс, генетик в Института " Броуд " на Масачузетския софтуерен институт и Харвардския университет. Експертът е началник на проучването, оповестено в сп. " Сайънс ".

Проучването също по този начин документира по какъв начин изчезнали човешки типове, като денисовците и неандерталците, са оставили генетични потомци измежду актуалните хора по целия свят, само че не и в Африка. То дава информация по кое време и къде е имало огромни промени в популациите, като изселването от Африка, довело Хомо сапиенс освен до далечни земи само че и до кръстосване с денисовци и неандерталци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР