Най-голямото изложение за автомобили с инвестиционно предназначение отвори врати в

...
Най-голямото изложение за автомобили с инвестиционно предназначение отвори врати в
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2023: В следващите дни Пловдив се превръща в столица на модерния транспорт

Най-голямото ревю за коли с капиталово предопределение отвори порти в Международен панаир Пловдив

В Пловдив стартира същински празник на автомобилната промишленост. Най-голямото ревю за тежкотоварни коли отвори порти от през днешния ден до 10-ти юни, събота в Международния панаир. Експозицията показва над 100 международни марката тежко и лекотоварни коли, рейсове и профилирани транспортни средства, съоръжение и цялата палитра съпътстващи артикули и услуги в бранша, събрани на едно място. Икономиката се съживява, на дневен ред е модерният превоз!

Стартът на събитието бе даден от кмета на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кмета по превоз Тодор Чонов, изпълнителния шеф на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България - Татяна Груева, ръководителя на секция „ Товарни коли “ в ААП Иван Ушев и основния шеф на Международния панаир-Пловдив Иван Соколов.

„ Свидетели сме на сериозната смяна в промишлеността - прекосяването от мотори с вътрешно горене към мотори с ниски излъчвания. Съгласно Парижкото съглашение всички производители на тежкотоварни транспортни средства са задължени да понижат своите въглеродни излъчвания с 45% до 2030 година и с 90% до 2090 година Изключително щастлив съм да видя толкоз доста електрически коли тази година, което дава страхотна опция на всички гости да се срещнат с новите технологии и да допрян бъдещето “, сподели Иван Ушев – член на УС и ръководител на секция „ Товарни коли “ в Асоциацията на автомобилните производители, уредник на ревюто.

Тази година искахме да предложим нов и друг метод за показване на нововъведенията в превоза, тъй като транспортните средства с капиталово предопределение са флагман на високите технологии и съоръжение в колите, подчертаха от ААП. Затова вторият акцент в концепцията на изложителите е обвързван с сигурността, според Регламента за обща сигурност на Европейския съюз, който влиза в действие от идната година. Това включва редица системи за дейна и пасивна поддръжка за водачите, както и системи за сигурност, които производителите към този момент са въвели в серийно произвеждане в камионите и ще покажат на TRUCK EXPO 2023.

Независимо, че последните години са много сложни за производителите в световен мащаб, през 2022-ра секторът на тежкотоварните транспортни средства в България означи връх по регистрирани нови коли - над 3 500 броя. „ Поздравявам всички сътрудници с тези резултати, както и сътрудниците ни от транспортния и логистичния бранш, тъй като зад това стои доста труд и превъзмогване на редица провокации, свързани с спирания във веригите за доставки, дефицит на съставни елементи, инфлация, скъпи горива, възходящи лихви, високи разноски за поддръжка “, сподели от своя страна изпълнителният шеф на ААП Татяна Груева. По думите й към 90% от продажбите са свързани с интернационалния превоз, което демонстрира, че българските транспортни компании с актуализирани и съвременни флотилии имат опция да предложат една извънредно качествена и конкурентна услуга на европейските пазари. „ Радваме се са сме част от този триумф и да подкрепим тези старания с най-новите модели товарни коли, рейсове и профилирани транспортни средства, които автомобилната промишленост може да предложи сега “, добави госпожа Груева.

Вече 30 години Асоциацията на автомобилните производители е част от бизнес климата в България. Работим с всички институции за това България да има ясна тактика за чиста и устойчива подвижност, ориентирана към възобновяване на автомобилния парк, увеличение броя на продажбите на електрическите коли, възстановяване качеството на въздуха, главно в градовете, понижаване на пътнотранспортните катастрофи, дигитализиране на регистрацията и услугите. От ААП подчертаха ролята на страната като деен участник в развой – с построяването на подобаваща инфраструктура, зарядни станции и потенциал на енергийната система.

TRUCK EXPO 2023 в числа:
Над 40 компании изложители
Над 100 международни марката
Над 20 000 кв.м. изложбените и сервизни площи
Очакваме да посрещнем повече от 10 000 гости

В 6-то издание на форума вземат участие BMC TRUCKS, DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES BENZ, RENAULT TRUCKS, VOLVO TRUCKS, както и производителите на ремаркета и полуремаркета с марките SCHMITZ CARGOBULL, DOLL, KÖGEL, KNAPEN, CTE TRAILERS, MEILLER, WEKA, WIELTON, цистерните SANTI, гондолите MENCI. Най-новите модели в лекотоварния сегмент - категория N1 показват CENNTRO, FORD, PIAGGIO Commercial, TOYOTA, както компании за сервизно съоръжение, аварийни елементи, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

Работно време за гости: 8 юни и 9 юни от 10:00 до 18:00 ч.; 10 юни от 10:00 до 16:00 ч.
Вход свободен, след регистрация - вземете своя безвъзмезден пропуск на www.truckexpo.eu.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР