Най-голямата спирка в район Западен в Пловдив, обслужваща и гражданите,

...
Най-голямата спирка в район Западен в Пловдив, обслужваща и гражданите,
Коментари Харесай

Най-зеленият квартал в Пловдив се превърна в кочина. В гето ли живеем? СНИМКИ

" Най-голямата спирка в регион Западен в Пловдив, обслужваща и жителите, пътуващи до най-голямата болница в Южна България, наподобява на ето това.

Утре, в случай че ви сложат нова скамейка пред входа на блока, не се радвайте. Не е задоволително. Средата, в която ни сложиха да живеем, способства за грозните връзки сред хората, за негативизма и възприятието на невъзможност.

Изход има обаче. И той е в промяната на тези, които позволиха да живеем в кочина. "

Това са думи на пловдивчанката Тони Стойчева. Оказва се, че като нея мислят доста пловдивчани, живеещи в квартал Христо Смирненски - квартала, именуван през последните години " най-зеления квартал " на Пловдив. Зелен и... безстопанствен. И да беше единствено спирката!

" Спирката не е проблем, идете вижте хората, като си водят дребните деца на градина и учебно заведение, по какъв начин вървят по пътното платно.
До учебно заведение Драган Манчов - от едната страна има градеж, от другата тротоарът, който е 1 м, е трансфорат в паркинг. И по този начин дребни деца са принудени да вървят по пътното платно и би трябвало да се молят да не бъдат сгазени ", написа пловдивчанин в обществените мрежи.

" Ужасно потискаща е всичката остаряла инфраструктура към Хирургиите, която е оставена на самотек, т.е. на разпад. Меко казано потресаващо е и от другата страна - пред самите Хирургии, както и прилежащите входове към Розариума - превърнати в естествена тоалетна. А в съседство са наблъскани новите лъскави кооперации - без паркоместа и озеленяване. Или жителите ще се осъзнаят и ще си изискат по-адекватна инфраструктура и градоустройство, или ще си се евакуираме на един стадий. В развитите страни са извършени голям брой проучвания по какъв начин заобикалящата среда работи на здравето. И в случай че нашите ръководещи нехаят, ние би трябвало да се погрижим за себе си ", мисли друга пловдивчанка.

" Не единствено в в тази част е безстопанствен регионът, прецизират пловдивчани. Навътре в междублоковете пространства е същото, не се събират листата, тротоарите са същите, с изпочупени и изчезнали плочки, коли паркирани върху тротоарите. А нощем по улица " Солунска " е сумрак като фон на хорър филм "...

А Димитър Барбов обобщава: " Район Западен, и то в тази си част, е безусловно безстопанствен. Все едно живеем в гето. Всичко е остаряло, изпочупено, занемарено, неподдържано..... Къде ни отиват налозите? "

Всъщност фотосите са задоволително красноречиви:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР