Най-голямата от години стачка на учители, държавни служители, здравни работници,

...
Най-голямата от години стачка на учители, държавни служители, здравни работници,
Коментари Харесай

Стотици хиляди искат по-високи заплати. Започна най-голямата стачка във Великобритания от години

Най-голямата от години стачка на учители, държавни чиновници, здравни служащи, машинисти, водачи на рейсове и служащи от всички браншове стартира във Англия.

Хиляди хора напуснаха работните си места и потеглиха на марш по улиците на столицата Лондон със викания и плакати. Някои от тях бяха довели и децата си.

Очаква се в всеобщите митинги, които ще продължат с дни, да се включат до половин милион души, които упорстват за нарастване на заплатите на фона на огромната инфлация - 11% . Само възнагражденията на учителите са намалели с 23% от 2010 година, оповестиха уредниците от синдикатите.

Правителството сподели, че ще бъдат въведени " смекчаващи ограничения ", само че стачката ще окаже съществено влияние върху. Някои учебни заведения ще затворят, в огромна част от страната няма да действа железопътният превоз

" Наясно сме, ще има разстройства в живота на хората и по тази причина считаме, че договарянията, а не стачките, са верният метод ", съобщи представител на премиера Риши Сунак пред медиите.

Той посочи, че въоръжените сили са в подготвеност да оказват помощ по границите на Англия.

Самият Сунак споделя, че децата заслужават да бъдат в учебно заведение, до момента в който учителите в Англия и Уелс вземат участие в първата национална стачка от 2016 година насам. Учителите стачкуват и в две елементи на Шотландия - Клакмананшър и Абърдийн.
Ще бъдат наранени 23 400 учебни заведения . Това значи, че 85% от образователните заведения няма да бъдат изцяло отворени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР