Най-голямата ММА организация в света готви най-голямата чистка на бойци

...
Най-голямата ММА организация в света готви най-голямата чистка на бойци
Коментари Харесай

UFC прави чудовищна чистка до края на годината

Най-голямата ММА организация в света готви най-голямата чистка на бойци в историята си. Преди няколко дни напълно ненадейно стана ясно, че UFC се разделя с някогашния кандидат за купата в междинна категория Йоел Ромеро. Преди него от организацията се разделиха и с Андерсон Силва, което сподели, че всеки войник в серия от загуби е заплашен от уволняване.

Дейна Уайт показа, че организацията има прекомерно доста бойци, а пандемията от COVID-19 ги удари тази година. В изявление пред медиите след събитието в Лас Вегас Уайт разкри, че Ромеро е един от близо 60-те бойци, които ще бъдат освободени.

Преди няколко седмици Жусие Формига също беше освободен и разкри, че UFC възнамерява да се раздели с над 70 от своите бойци. Явно това е било истина, която Уайт удостовери.

“Ще създадем сериозна чистка до края на тази година. Вероятно ще се разделим с 60 от нашите бойци в идващите седмици. Йоел Ромеро загуби 4 от последните си 5 борби в клетката. Той към този момент е над 40-годишна възраст. Нашият лист с бойци е доста надут сега.

Така че ще имаме някои огромни съкращения пред края на годината. Освобождаването на Ромеро няма нищо общо с USADA. Преглеждаме бойците, а той към този момент е на 44 години и би трябвало да взимаме тези сложни решения. Ще видите още доста имена, които ще бъдат освободени”, съобщи Дейна Уайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР