Най-голямага банка в Швейцария, UBS Group, отчете спад на печалбата

...
Най-голямага банка в Швейцария, UBS Group, отчете спад на печалбата
Коментари Харесай

Печалбата на най-голямата швейцарска банка падна наполовина, след като изкупи Credit Suisse

Най-голямага банка в Швейцария, UBS Group, регистрира спад на облагата през първото тримесечие на годишна база, с вепечатляващите 52%, главно заради нарастване на заделените средства за хранителни запаси за наследени правосъдни каузи. Резултатът идва в особен  миг за крупната банка, след тя като беше принудена от страната да изкупи на практика банкрутиралата някогашна втора по величина швейцарска банка Credit Suisse.

За първото тримесечие оперативната облага на банката понижа до 1,49 милиарда $ от 2,72 милиарда $ година по-рано, до момента в който облагата на акция за тримесечния интервал се сви до 0,32 $ спрямао 0,61 $ година по-рано.

От UBS осведомиха, че са нараснали провизиите си с 665 млн. $, свързани със правосъдни разногласия, касаещи ипотечно-обезпечени скъпи бумаги в Съединени американски щати, написа Reuters.
 Швейцарският парламент отхвърли избавителния финансов пакет за Credit Suisse
Швейцарският парламент отхвърли избавителния финансов пакет за Credit Suisse

Това ще повлияе ли на проектите на държавното управление за избавяне на на практика банкрутиралата банка

В същото време UBS Group, която понастоящем е банката с максимален размер активи под ръководство в света, регистрира нови парични постъплания по това направление за 42 милиарда $ през първите три месеца на годината. Водещият й отдел за ръководство на активите получи 28 милиарда $ новопостъпили средства, 7 милиарда от които пристигнаха през последните 10 дни на март, защото UBS се възползва от клиенти, които реалокираха своите сметки от Credit Suisse.

Вчера Credit Suisse (чието обединение с UBS се планува да продължи 2-3 години) оповести последния си финансов доклад като самостоятелна кредитна институция, като уточни, че единствено в границите на първото тримесечие на тази година банката са напуснали активи за 61 милиарда швейцарски франка (68 милиарда долара) и този развой продължава.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР