Най-големият мениджър на богатство в света UBS отчете рекорден ръст

...
Най-големият мениджър на богатство в света UBS отчете рекорден ръст
Коментари Харесай

UBS отчита рекорден ръст на печалбата през последното тримесечие на 2020 г.

Най-големият управител на благосъстояние в света UBS регистрира рекорден растеж на облагата през последното тримесечие на 2020 година, съобщи Си Ен Би Си.

Швейцарската банка разгласи, че е постигнала чиста облага от 1,71 милиарда $ за четвъртото тримесечие на предходната година, което съставлява скок от 137% по отношение на миналата година. Анализаторите чакаха банката да регистрира чиста облага от 967 млн. $, сочат данните на Refinitiv. Този резултат идва след записаната през третото тримесечие облага от 2,1 милиарда $.

Този резултат се дължи главно на двуцифреният растеж на облагата в отделите за ръководство на благосъстоянието и ръководство на активи.

Банката също по този начин разгласи, че ще възобнови противоположното изкупване на сови акции. Тя показа тригодишна стратегия, която планува назад изкупване на акции за 4 милиарда швейцарски франка (4,5 милиарда долара), от които 1 милиарда ще бъдат добити още през сегашното тримесечие.

В миг, когато банките са обезкуражени да изплащат дивиденти, UBS разгласи, че ще предложи дял за 2020 година от 0,37 $ за акция.

Резултатите са първите под управлението на Ралф Хамерс, който стана основен изпълнителен шеф на банката на 1 ноември.

Говорейки пред Си Ен Би Си във вторник, Хамерс подчертава върху „ рекордния брой вложени активи от над 1 трилион (долара) от отдела за ръководство на активите и над 3 трилиона (долара) от отдела за упревелние на благосъстоянието “.

Въпреки положителните резултати, UBS са внимателни във връзка с икономическите вероятности.

„ От една страна се вижда светлина в края на тунела под формата на стратегиите за имунизация. От друга страна има тежки локдауни, изключително в Европа, тъй че не знам какъв ще бъде същинският удар върху стопанската система и по какъв начин тя ще преодолее тази пандемия “, кометнира Хамърс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР