Най-големият филмов фестивал в Скандинавия добави още едно измерение към

...
Най-големият филмов фестивал в Скандинавия добави още едно измерение към
Коментари Харесай

Шведски филмов фестивал постави публиката под хипноза

Най-големият кино фестивал в Скандинавия добави още едно измерение към кинематографичното преживяване, въвеждайки 20-минутна внушаемост преди филмовата прожекция, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Изградихме това хипнотично кино, с цел да опитвам с филмовото преживяване , да предизвикаме нашите показа за това по какъв начин да гледаме филм “, сподели Йонас Холмберг, шеф на филмовия фестивал в Гьотеборг, Югозападна Швеция.

Първата пробна сесия се организира в неделя вечерта единствено пред няколко десетки души, заради рестриктивните мерки на Covid-19.

Вместо филмови откъси публиката получи сесия онлайн с хипнотизатора Фредрик Праесто, преди да гледа " Земя на фантазии " на иранско-американския режисьор Ширин Нешат.

Застанал на сцената пред огромна хипнотична серпантина, Праесто стартира с физически извършения, да вземем за пример помоли феновете да съберат ръцете си, като че ли са магнити , и да затворят очи.

След 20-секундно назад преброяване публиката още веднъж отвори очите си и филмът стартира. След като надписите започнаха да се въртят, имаше още едно назад преброяване за публиката, с цел да излязат от.

Зрителите споделиха, че чувствата, които са изпитали, варират от форма на ступор до доста по-силна централизация , оповестяват доброволците.

„ Освобождавате се от всички шумове и разсейващи фактори, а с помощта на звука, в действителност се потапяте във кино лентата “, сподели млада зрителка.

„ Опитах се да върша нещата, които той ни споделяше, да вземем за пример да усещам текстурите на тъканите, кожата, косата и по този начин нататък, и бе по-лесно да се концентрирам поради обкръжаващата среда, цялостна мрачевина, единствено светлия екран “, прибавя нейната другарка.

Друг фен изясни това преживяване като нахлуване в „ доста прелестно положение на мозъка “.

Филмовият фестивал в Гьотеборг си сътвори практиката и репутацията да предлага необикновени прекарвания на публиката си.

Миналата година, с цел да се съблюдават разпоредбите против Covid-19, той предложи една седмица прожекции на филми на фара на необитаем остров край брега единствено за един. Медицинска сестра, изтощена от работа по време на пандемията, бе определена за самотния фен.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР