Най-големите банки са спечелили около три милиарда долара от зелен

...
Най-големите банки са спечелили около три милиарда долара от зелен
Коментари Харесай

Най-големите банки с печалба от 3 млрд. долара от „зелен дълг“ през 2023 г.

Най-големите банки са спечелили към три милиарда $ от " зелен дълг " предходната година, пресметна " Блумбърг " 1 представена от БНР. В скорошна обява медията отбелязва, че за втора поредна година водещите кредитори по света са обезпечили повече заеми за екологични планове по отношение на такива, в които влагат в изкопаеми горива. Европейските банки са водещи в по този начин нареченото " зелено финансиране ", отбелязва Блумбърг, като напомня, че банковите регулатори в Европа упорстват кредитните институции да ускорят вложенията в " зеления преход ". Те са застрашени от санкции и по-високи финансови условия, в случай че в портфейлите им има прекалено много заеми за планове, които водят до повече въглеродни излъчвания.

Ето за какво европейските банки имат съществени ограничавания при финансирането на планове за изкопаеми горива. В Съединените щати въпреки всичко наклонността е противоположната. Има повече вложения, свързани с газ, нефт и въглища по отношение на " зелени планове ".

Въпреки това в международен мащаб " зелените облаги " изпреварват малко фосилните. 3 милиарда $ при екологичните, при 2,7 милиарда $ при карбонните заеми. Миналата година е била най-горещата в света, откогато се води статистика, съгласно " Глобър карбън проджект ". Експертите разясняват, че излъчванията на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива са се повишили с 1,1 на 100 до нов връх през 2023 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР