Най-големите автомобилни производители в света планират да похарчат близо 1,2

...
Най-големите автомобилни производители в света планират да похарчат близо 1,2
Коментари Харесай

Автомобилостроителите ще инвестират близо 1,2 трлн. долара в електромобили до 2030 г.

Най-големите автомобилни производители в света възнамеряват да похарчат близо 1,2 трлн. $ до 2030 година за създаване и произвеждане на милиони електрически транспортни средства, дружно с акумулатори и първични материали за подкрепяне на това произвеждане, демонстрира разбор на на обществени данни и прогнози, оповестени от тези компании.

Стойността на вложенията в електрически коли, която до момента не е оповестена, превъзхожда предходните капиталови оценки на Ройтерс и два пъти по-голяма спрямо изчисленията от преди година.

Автомобилните производители имат проекти за създаване на 54 млн. електрически транспортни средства с акумулатори през 2030 година, което съставлява повече от 50% от общото произвеждане на коли, демонстрира разбора.

За да поддържат това невиждано равнище на прозиводство електрически автомобили, автомобилостроителите и техните сътрудници от бранша на произвеждане на акумулатори възнамеряват да конфигурират 5,8 тераватчаса потенциал за произвеждане на акумулатори до 2030 година, сочат данни от Benchmark Mineral Intelligence и производителите.

Водеща позиция в вложенията има Tesla, като нейният основен изпълнителен шеф Илон Мъск очерта дръзновен проект за произвеждане на 20 милиона електрическия автомобил през 2030 година, като за задачата са нужни към 3 тераватчаса акумулатори. В края на октомври Мъск сподели, че Tesla към този момент работи върху по-малка платформа за транспортни средства, чиято цел е да коства на половина по-малко от Model 3 и Model Y.

Въпреки че Tesla не е разкрила изцяло своите проекти за разноски, подобен експоненциален напредък - 13-кратно нарастване по отношение на 1,5 милиона транспортни средства, които компанията се надява да продаде тази година, ще коства стотици милиарди долари, съгласно разбор на Ройтерс на Финансови разкрития и прогнози на Tesla за световното търсене на електрически автомобили и произвеждане на акумулатори и минерали за акумулатори.

Германският колос Volkswagen, макар че изостава от Tesla, също има амбициозни проекти до края на десетилетието, в това число за вложение на над 100 милиарда $ за укрепване на гамата си от електрически коли и основаване на нови „ гигафабрики “ за акумулатори в Европа и Северна Америка.

Японската компания Toyota Motor Corp влага 70 милиарда $ в електрифициране на транспортни средства и произвеждане на повече акумулатори и чака да продаде минимум 3,5 милиона електрически автомобила през 2030 година

Ford Motor Co продължава да усилва равнището на разноските си за нови електрически автомобили, като те към този момент са 50 милиарда $. Компанията желае да построи най-малко 240 гигаватчаса потенциал за акумулатори със своите сътрудници, като се стреми да създаде към 3 милиона електрически транспортни средства през 2030 година

Mercedes-Benz е заделил минимум 47 милиарда $ за разработка и произвеждане на електрически автомобили. BMW, Stellantis и General Motors  планират да похарчат минимум $35 милиарда за електрически автомобили и акумулатори, като Stellantis излага най-агресивната стратегия за акумулатори: планувани 400 гигаватчаса потенциал с нейните сътрудници до 2030 година, в това число четири завода в Северна Америка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР