Най-добрият шанс за трайно, стабилно и реформаторско правителство, с което

...
Най-добрият шанс за трайно, стабилно и реформаторско правителство, с което
Коментари Харесай

Христо Иванов: Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред

Най-добрият късмет за трайно, устойчиво и реформаторско държавно управление, с което България да тръгне напред, е поддръжката за обединяването сред “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” на 2 април. Това съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов в ефира на “Събуди се ” по NOVA.

Той акцентира, че обединяването е част от решението, а не от казуса и към този момент е потвърдило готовността си да беседва с останалите политически партии за най-важните национални цели пред страната.

“Време е България да има държавно управление, което може да я задвижи напред. Пред нас има големи благоприятни условия, които желаеме да използваме. За да го създадем, ни би трябвало силата на гласоподавателите и ние ще създадем всичко допустимо да има държавно управление, което прави промени ”, съобщи Иванов.

Председателят на “Да, България ” акцентира, че в 49-ото Народно заседание новото политическо обединяване ще търси допирни точки и разговор, без да прави компромис с най-важните си цели и цели. Сред тях остава смелата конституционна промяна на прокуратурата, която цели да я трансформира в същински ефикасна и неутрална институция без намесата ѝ на политическия терен.

Иванов напомни, че още в предишния парламент учен Николай Денков е провел няколко срещи и диалози за безспорни национални цели с останалите партии.

“Въпросът е към всички играчи на политическия терен - подготвени ли са да поддържат нужната конституционна промяна за прокуратура, която не подсигурява безотговорност за едни и безконечни закани за други, а просто си прави работата. Не съм срещал човек, който не схваща за какво в България би трябвало да има правда ”, сподели още Иванов.

Политическият водач предизвести, че парламентарната република сега е сложена на трупчета, а българските политици се възползват от опцията да махнат от себе си отговорността за лъчение на държавно управление.

“Събираме се малко като на сезонна работа за 3-4 месеца, одобряваме следващия сватбарски бюджет и отпътуваме за предизборни акции, след които хората остават разграничени и е доста мъчно да търсим допирни точки ”, очерта политическата обстановка Иванов.

Той акцентира, че обединението ПП-ДБ умишлено е избрала да организира положителна акция с визия за бъдещето и търсене на обединителни тематики.

Христо Иванов насочи и съответни въпроси към служебното държавно управление на президента Румен Радев, който тази седмица разгласи, че е взел суверенното решение България да не взе участие в общата социална поръчка на снаряди за Украйна. Иванов изрази подозрение дали служебното държавно управление се възползва от всички благоприятни условия за рационализация на Българската войска или целеустремено ги пропуща.

“Постоянно чуваме за страни, които модернизират въоръжението си. Ако ние не използваме тези благоприятни условия, това каква политика е - дали е политика за отбрана на българския суверенитет, или за неговото жжертване? Дали е политика на мира, или е политика на съветския мир ”, риторично попита Иванов.

Той акцентира, че най-голямата опасност за българския суверенитет е режимът на Путин, а националният ни интерес изисква възобновяване на ненарушимостта на границите в Източна Европа.

“Припомням, че в навечерието на войната имаше имаше демарш и гледище на Путин ситуацията в Европа да се върне към 1997 година. Това е намесата в българския суверенитет, която изисква реакция ”, заключи Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР