Най-добрият реализатор в историята на националния отбор на Уругвай по

...
Най-добрият реализатор в историята на националния отбор на Уругвай по
Коментари Харесай

Луис Суарес: Не си представях, че ще се върна в националния отбор

Най-добрият изпълнител в историята на националния тим на Уругвай по футбол Луис Суарес призна, че не е очаквал да се върне в отбора. Той още веднъж игра за урусите след 11 месеца неявяване при успеха с 3:0 против Уругвай в подготовка за Мондиал 2026.

" Както се развиха последните месеци след Световното състезание през 2022 не си представях, че ще се върна в отбора. Но това е резултат на работата и заслугите с тима ми Гремио Порто Алегре. Ще се опитам да дам всичко, което мога, на този незабравим тим ", сподели Суарес пред уеб страницата на федерацията.

Уругвай бе отстранен в групите на Световното състезание в Катар, а Суарес не вкара нито един гол в трите мача. След това той не бе викан в националния отбор, чийто селекционер от месец май насам е Марсело Биелса.

" Имаме най-хубавия номер 9 в света, това е Дарвин Нунес, който вкара два гола против Боливия ", добави Суарес, който бе приветстван при влизането си в игра в 72-рата минута. " Отборът има потребност от него и всичко, което би трябвало да направя, е да му оказвам помощ ", сподели още нападателят.

36-годишният Суарес има 68 гола с фланелката на Уругвай, а от този сезон е футболист на бразилския Гремио. уругвайците са на второ място в групата с 13 точки след отбора на Аржентина, който е с 15. В четвъртък Уругвай нанесе първа загуба на Аржентина (2:0) след международната им купа в Катар. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР