Експертите предупреждават за спешна ситуация с морбили“, тъй като страната

...
Експертите предупреждават за спешна ситуация с морбили“, тъй като страната
Коментари Харесай

Спешно предупреждение за морбили, тъй като случаите тази година вече са по-малко от тези през цялата 2023 г.

Експертите предизвестяват за „ незабавна обстановка с морбили “, защото страната е изправена пред най-голямото огнище на вируса от 2012 година насам – с нови числа, рисуващи мрачна картина за идващите месеци.

Почти 900 случая на вируса са регистрирани през 2024 година до момента, спрямо 368 случая, регистрирани през 2023 година, съгласно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), което значи, че Англия е видяла повече случаи на заболяването през първите четири месеца на тази година, в сравнение с през цялата предходната година.

Миналогодишното огнище, което стартира в Уест Мидландс, в този момент се популяризира във всеки район на страната, с Лондон разгласен за една от най-горещите точки. Приблизително две трети от засегнатите са на възраст под 10 години, макар че се оповестяват случаи и при млади възрастни, които не са били имунизирани преди към двадесет и пет години. Ваксината MMR е въведена за първи път в Обединеното кралство през 1968 година, само че равнищата на асимилиране понижават от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР