Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе награден с грамота

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе награден с грамота
Коментари Харесай

СУ забеляза големия принос на Калин Стоянов за регионалната сигурност

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе награден с грамота за извънреден принос и съдействие в региона на Регионалната сигурност . Отличието му бе връчено от професор д.н. Климент Найденов - декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Днес, когато означаваме Деня на Европа, ние освен честваме мира и единството, които Европейският съюз символизира, само че и подчертаваме нашата ангажираност към обезпечаването на сигурността в района, посочи Стоянов. По думите му съдействието сред Министерство на вътрешните работи и СУ е посочило какъв брой е значимо да се интегрират университетските познания и практическият опит в региона на сигурността.

По думите му интернационалните спорове от последните години и обвързваните с тях мигрантски рецесии са повишили равнището на опасност от тероризъм в обособени райони. Стоянов уточни, че е от голямо значение за Министерство на вътрешните работи да разполага с добре готови и висококвалифицирани експерти, които да проектират, внедряват и поддържат системите за сигурност.

" Затова, с тази взаимна самодейност със Софийския университет, ние имаме за цел да осигурим на студентите и на младежите в страната освен знания, само че и на практика опит в тези извънредно настоящи области от нашето всекидневие. От друга страна, студентите ще имат опция да се срещнат от близо с работата на нашата институция, с опциите за професионално развиване, като по този метод разчитаме да задържим повече млади експерти тук в страната ни ", сподели още министър Стоянов.

Проф. Найденов от своя страна съобщи, че през миналата година в СУ са били упълномощени няколко магистърски стратегии с изключителна значимост в областта на Регионалната сигурност . Това са специалностите Геопространствено разузнаване и разбори, Комуникационни технологии в сигурността и Гео-информационни технологии при ръководството на рецесии ", разясни той.

" Съвместно с екипа на Министерство на вътрешните работи сме фокусирани върху това да осъществяваме продан на опит сред специалистите на министерството и наши преподаватели, както и да проведем стажове за нашите студенти от тези магистърски стратегии, с което да осигурим опция на младежите да придобият на практика опит в действителна среда ", добави Найденов.
 Криза с мигрантите няма, Министерство на вътрешните работи внимава за бандички от малолетни
Криза с мигрантите няма, Министерство на вътрешните работи внимава за бандички от малолетни

Корнелия Нинова прикани българските жители да не имат вяра на Калин Стоянов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР