Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на
Коментари Харесай

Григор: Изобщо не мисля за оттегляне, физически и психически съм по-добър от всякога

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започва присъединяване си на тазгодишния Аустрелиън Оупън с дуел против международния №52 Аслан Карацев, от който точно загуби в четвъртфиналната фаза в Мелбърн през 2021-ва. По-рано през днешния ден стана ясно, че българинът ще открие акцията си в конкуренцията във вторник, когато ще се състоят и всички останали мачове от долната част на схемата както при мъжете, по този начин и при дамите. В навечерието на Откритото състезание на Австралия първата ни ракета даде изявление за формалния подкаст на шампионата - AO Radio, в което още веднъж съобщи, че няма желание да слиза от професионалната тенис сцена скоро.

Възприемаш ли себе си като шоумен, с изключение на като тенисист? Аз считам, че си.

- Това е подъл въпрос. Наистина ли мислите, че съм шоумен? Вероятно не съм напълно подобен - по-скоро ще се съглася, че съм 50:50. Не знам. Смятам, че през годините постоянно е имало една такава част от мен, която желая да покажа на почитателите и да ги развличам, но все пак професионализмът ми взима превес. Считам, че през годините реализирах доста добър баланс в това отношение. Вероятно на по-късен стадий от кариерата ми ще мога да бъда по-отворен и да разреша както на почитателите, по този начин и на по-младите играчи да видят повече неща, да ме опознаят по-добре. В момента обаче мисля, че съм намерил верния баланс.

Каза, че искаш представителите на младото потомство да видят повече " неща ". Какви тъкмо?

- Малко е комплицирано. Бих желал да схванат какво е да играеш на възраст, в която към този момент не мислиш толкоз доста за точки, за ранкинг, към този момент настройката и отношението ти са разнообразни. Винаги съм казвал, че тенисът не е спринт, а маратон. Често ставаме очевидци по какъв начин млади играчи, които се оправят впечатляващо в първите няколко години от кариерата си, впоследствие губят стремежа си и равнището им спада доста. Изведнъж настъпва момент, когато спортът стартира да оказва огромно въздействие върху тялото, в психическо естество също настъпват промени. Постоянството обаче компенсира всичко това. Точно тези неща имам предпочитание да им покажа.

Звучиш по този начин, като че ли възнамеряваш да се оттеглиш, само че не е по този начин, нали?

- Определено не! Много съм надалеч от това, само че благодаря! Да, супер. Все още считам, че има останали сили в мен. Дори бих могъл да кажа, че сега съм физически и душевен по-добър от всеки път. Положих доста старания във фитнеса и всичко, което върша на и отвън корта, се отплаща. Развълнуван съм за това, което ми следва, и точно това ме кара да не преставам напред. Не желая да се съпоставям с другите, тъй като си имам собствен личен път.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР