Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи с корав аржентинец на старта на Australian Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си на Australian Open. Той победи Хуан Игнасио Лондеро с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 след към 2 часа и половина игра. Това е победа номер 60 за българина в шампионатите от Големия шлем.
Григор изпитваше съществени усложнения през първия сет, като не съумяваше да отговори на метода на игра на аржентинеца. Димитров имаше проблеми още в първия гейм, като съумя да го избави, само че по време на целия сет не съумя да стигне и до точка за пробив. Лондеро пък проби в най-точния миг, в деветия гейм, като още в идващия съумя да затвори и да вземе частта. Високият % на вкаран първи сервис (87%) бе един от факторите, които изведоха аржентинеца до триумфа, само че 16-те непредизвикани неточности на някогашния №3 също оказаха въздействие. Съперникът му имаше единствено 6.
Вторият сет стартира равностойно, само че Григор последователно привикна на играта на аржентинеца и все по-често го принуждаваше да бърка. В шестия гейм Димитров съумя с разнообразна игра да затрудни Лондеро и стигна до първия си пробив в дуела. След този гейм влезе в невероятна серия, като завоюва идващите 8 гейма, без да даде нито един на аржентинеца в третия сет. В четвъртия сет двамата подходиха много внимателно, като Григор дочака в своя късмет и в десетия гейм стигна до пробив, с цел да затвори сета и дуела - 6:4.
Повече детайлности от срещата и кой ще е идващият противник на Григор - вижте в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР